Bitcoin bedrijf Digital Currency Group gewaardeerd op $10 miljard

953 totale weergaven

De Digital Currency Group wordt gewaardeerd op maar liefst $ 10 miljard. Het bedrijf heeft een aandelenverkoop voltooid.

Giga Bitcoin bedrijf

Het bedrijf is op zichzelf geen bekende naam, maar als je iets verder kijkt, zie je al snel dat het een grote jongen is. Het is opgericht door de welbekende(re) ondernemer Barry Silbert. DCG is daarnaast het moederbedrijf van onder andere Grayscale, het grootste Bitcoin trust in de Verenigde Staten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Digital Currency Group is gevestigd in New York. Ze hebben vandaag $700 miljoen aan aandelen verkocht in een secundaire verkoop. Er deden een aantal bekende namen mee, zoals SoftBank, Alphabet Inc’s Capital G en Ribbit Capital.

Door de aandelenverkoop is DCG de nieuwste ‘decacorn’ in de cryptospace. Het bedrijf is nu gewaardeerd op $10 miljard.

DCG is ook het moederbedrijf van cryptonieuwswebsite CoinDesk. Ook Genesis trading valt onder de vleugels van het bedrijf van Silbert. De CEO doet momenteel ook verwoede pogingen om van hun GBTC-fonds de eerste op de spotmarkt-gebaseerde Bitcoin ETF te maken.

Momenteel zijn de ETF’s in de Verenigde Staten nog gebaseerd op de futures markt. Grayscale wil daar een fonds met échte bitcoin tegenover zetten.

Business model

In een eerder interview haalde Barry Silbert al aan dat hun laatste investeringsronde niet ging over het veiligstellen van kapitaal. Ze halen naar verwachting in 2021 ongeveer $1 miljard aan inkomsten uit haar de eerder genoemde activiteiten.

Volgens de directeur was de deal een kans voor sommige vroege investeerders om hun posities te sluiten en om winst te nemen.

DCG maakte onlangs al bekend dat Silbert zélf geen aandelen heeft verkocht. Naar verluidt bezit hij ongeveer 40% van het bedrijf.

Hij vertelde eerder al dat hij geïnspireerd is door de 19e-eeuwse zakenmagnaat John D. Rockefeller. Silbert wil net als de oprichter van het olieconglomeraat Standard Oil níet zijn eigen aandelen verkopen om om kapitaal, noch is hij van plan om naar de beurs te gaan met zijn bedrijf.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd