Bitcoin beurs FTX is $20 miljard waard tijdens volgende investeringsronde

Cryptobeurs FTX hoopt een flinke smak met dollars op te halen in een nieuwe investeringsronde volgende maand. Het bedrijf wil $400 miljoen tot $1 miljard ophalen in een volgende investeringsronde. Het bedrijf is naar verluidt zo’n $20 miljard waard. Dat meldt The Block.

Investeringen

Ook FTX wil groeien. Het durfkapitaal wordt aangewend om relaties op te bouwen met grote financiële instellingen, daarnaast wil het meer dan alleen een cryptobeurs zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

FTX is gestart in 2019 en staat er om bekend om snel verschillende beleggingsproducten op te werpen. Je kunt ’traditioneel’ long of short gaan op BTC, maar het bedrijf faciliteerde ook een ware handel voor de mogelijke uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen.

Bitcoin derivaten scoren goed op het handelsplatform. Eerder dit jaar stonden er $3 miljard aan futurecontracten open.

De handel rondom cryptocurrency’s is big business. Dat laat een partij als FTX ook zien, vorige maand werd er voor $100 miljard aan futures verwerkt door het handelsplatform.

Directeur Sam Bankman-Fried was voorheen actief als trader met een eigen onderneming. Inmiddels gebruikt hij zijn naam om veel op te duiken bij bijvoorbeeld Bloomberg en Forbes.

FTX houdt er een opmerkelijke marketingtechniek op na. Het bedrijf is sinds kort hoofdsponsor van het stadion van het basketbalteam Miami Heat.

Bitcoin bedrijven

Niet alleen bitcoin is steeds populairder bij grotere investeerders. Ook bedrijven binnen het ecosysteem kunnen tegenwoordig rekenen op een grote stapel dollars vanuit investeerders. Het schoolvoorbeeld daarvan is de Amerikaanse beurs Coinbase.

Dat bedrijf ging eerder dit jaar naar de beurs en is tientallen miljarden dollars waard. Het laat zien dat je ook in deze industrie naar de beurs kunt met een relatief jong bedrijf. De koers laat overigens nog wel wat te wensen over. De beurswaarde van $COIN hangt rond $47 miljard. Vooraf werd er gesproken over een valuatie van $100 miljard of meer.

Een groot verschil: Coinbase lijkt vanaf de start rekening te houden met compliance en een eventuele beursgang. Beurzen als FTX richten zich ook vooral op producten (zoals bepaalde derivaten of andere varianten met tokens) die niet door de keuring komen bij menig toezichthouder.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndustrie

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...