Goldman Sachs investeert in Bitcoin analysebedrijf, totale investering van $15 miljoen

Bitcoin databedrijf Coin Metrics haalt $15 miljoen op bij investeerders. De investeringsronde werd gelijk door de grootbank Goldman Sachs. Dat meldt Coin Metrics in een persbericht.

In een wereld waar steeds meer digitaal gebeurd is data goud waard. Bedrijven als Chainalysis en Coin Metrics maken gebruik van de openbare data en verzamelen dat in mooie datasets. Daar kun je als cryptobeurs, belastingdienst of bijvoorbeeld handelaar dan gebruik van maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investeringen

Naast Goldman Sachs waren ook BlockFi, Acrew Ventures, Morningside Group en Warburg Serres Investments betrokken bij de investering. Ook partijen die al een aandeel hebben in Coin Metrics investeerde weer extra dollars.

Data wordt steeds belangrijker, ook in de wereld van beleggers. Matthe McDermott, hoofd van de afdeling digital assets bij Goldman, geeft uitleg: ”Data is belangrijk voor mainstream adoptie van cryptoassets door traditionele investeerders en financiële dienstverleners. Onze klanten kunnen profiteren van de data van Coin Metrics.”

Als onderdeel van de deal wordt McDermott ook onderdeel van de bestuurskamer van Coin Metrics.

Coin Metrics

Coin Metrics is de afgelopen 18 maanden druk bezig geweest met hun infrastructuur om diensten aan te bieden aan grotere organisaties. Bekende namen als BlockFi en Fidelity maken gebruiken van hun data.

Coin Metrics analyseert en verzamelt data over bitcoin, maar ook ethereum en andere netwerken en statistieken zijn beschikbaar. Ook komen er (uiteraard) nog nieuwe tools uit, zoals een risicomanagementtool.

Industrie

De industrie krijgt te maken met veel meer interesse. Partijen als Goldman Sachs, maar ook van origine cryptocurrency bedrijven als Galaxy Digital, investeren veel geld in veel belovende bedrijven. De beursgang van Coinbase toont aan dat het Amerikaanse investeringslandschap klaar is voor nog meer investeringen in de industrie.

Veel partijen zullen opzoek gaan naar de volgende startup die op termijn naar de beurs gaat. Een van die kandidaten is Kraken, de beurs hoop het voorbeeld van concurrent Coinbase te volgen.

Lees meer over:
Goldman SachsIndustrie

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...