Bitcoin breekt record met weeksluiting op $64.038

318 totale weergaven

Bitcoin (BTC) breekt opnieuw een record: vorige week is afgesloten met de hoogste prijs ooit. Bitcoin bereikte net voor het einde van de week een prijs van $64.038 op Coinbase.

De markt van bitcoin is 24/7, maar toch zijn er wat ouderwetse gewoontes ingeslopen. De 'weekly close' of weeksluiting wereldwijd plaats op zondag 00:00 UTC (Coordinated Universal Time). Tijdens de wintertijd is dat om 01:00 in de nacht van zondag op maandag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vooral in traditionele markten is dit van belang. Maar ook handelaren die bezig zijn met prijstrends en grafieken kijken hier naar.

De hoogste prijs voor BTC is momenteel $66.950. Dat was echter een momentopname en geen koers die lang stand hield. Inmiddels maakt BTC zich op voor een roerig einde van het jaar. Met een nieuw record wat prijs betreft in de tas.

De huidige hoge prijzen hebben mede te maken met een uitstroom bij spotbeurzen. Steeds meer bitcoin stroomt weg bij cryptobeurzen. Volgens data van Glassnode is er de afgelopen 4 maanden maar liefst 200.000 BTC weggestroomd van beurzen. Dat is tegen de huidige dagprijs zo'n $12,5 miljard aan bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...