Bitcoin breekt wederom all-time-high: $58.248

Bitcoin (BTC) beleeft ongekende maanden. De prijs gaat door het dak. Op het moment van schrijven is de recordprijs $58.248 volgens Coindesk.

Groeiende interesse

De prijsstijging komt niet uit het niets. Bitcoin draait al meer dan 12 jaar, maar sinds vorig jaar is het idee van BTC in een stroomversnelling geraakt. Er wordt vaak naar ‘het grote geld’ gewezen als het gaat om de volgende stap voor deze nieuwe (en betere) vorm van geld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Die zijn inmiddels gearriveerd. Miljardenbedrijven als Tesla en Square investeerden al in bitcoin. De vaandeldrager is echter met stipt het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy. Het bedrijf heeft bijna al hun reserves in 2020 in BTC gestopt. Dat heeft ze geen windeieren gelegd, de koers is explosief gestegen en ze gaan door met het kopen van bitcoin.

Doormiddel van het verkopen van aandelen haalde MicroStrategy recentelijk ruim $1 miljard op. Dat geldt is maar bedoeld voor één ding: meer bitcoin kopen. Het bedrijf heeft momenteel 71,079 BTC in kas. Daar komt nog voor ruim een miljard dollar bij, waarschijnlijk deze maand.

Wie dit voorbeeld volgt weten we niet. Feit is wel dat directeur Michael Saylor met zijn MicroStrategy overtuigd is: die dollars kunnen hem gestolen worden, hij wil BTC op de balans.

Naast miljardenbedrijven zijn de gemiddelde bitcoiners ook nog altijd van de partij. Sterker nog: veel beurzen zien een grote instroom van nieuwe gebruikers. Tijdens piekuren rondom grote prijsgekte ervaren zelfs de grootste platformen technische problemen. Ook in deze categorie lijkt de honger naar meer bitcoin nog niet gestild.

Schaarste

Iedereen die zich verdiept in bitcoin komt vrij snel achter een opmerkelijke situatie: er zullen er maximaal 21 miljoen zijn. Veel van de bestaande bitcoin zijn al jaren niet bij een beurs gestald. Momenteel is er ruim 18,6 miljoen BTC in omloop, daarvan staat zo’n 2,35 miljoen bij een beurs.

Het aantal bitcoin bij beurzen daalt gestaag, ondanks de grote prijsstijgingen lijken weinig mensen geneigd hun stapeltje bitcoin te willen verkopen. Onderstaande grafiek laat deze trend goed zien.

Bitcoin breekt wederom all-time-high: $58.248

Toekomst van de prijs

Wat de prijs gaat doen weet niemand. Feit is wel dat als deze trend zich door zet er weinig bitcoin te koop zijn voor de partijen die er geld in willen steken. Dat geldt met name voor grote bedrijven of instanties met miljoenen of miljarden aan reserves.

Particuliere beleggers kunnen voor hun kleinere aankopen vaak gemakkelijk bij een beurs terecht, maar ook daar wordt het aanbod minder.

De vraag is: blijft de interesse groeien? Als dat het geval is, dan gaan we in het land van bitcoin een mooi 2021 tegemoet.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...