Argentijnen kopen meer Bitcoin (BTC) dan ooit via LocalBitcoins

Argentijnen kopen meer Bitcoin (BTC) dan ooit via LocalBitcoins

De economische situatie in Argentinië verslechtert met de dag. Volgens de Financial Times kan het land een betaling van $503 miljoen niet meer maken. Het is de negende keer dat het land hun schulden nietmeer kan betalen.

De Minister van Financiën, Martín Guzman, geeft aan dat het land niet meer in staat is om hun schulden de komende dagen af te betalen. Slecht nieuws voor de Argentijnse peso.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

Dit nieuws lijkt een aanleiding voor meer Argentijnen om een uitstapje te wagen naar bitcoin (BTC). Volgens de cijfers van Arcane Research is er een recordaantal bitcoin verhandeld op LocalBitcoins.

Via LocalBitcoins kun je a la Marktplaats je bitcoin peer-to-peer kopen en verkopen.

Argentijnen kopen meer Bitcoin (BTC) dan ooit via LocalBitcoins

Stijging

Sinds januari 2018 is het volume op LocalBitcoins flink gestegen. In peso met maar liefst 1028%, terwijl het volume in Bitcoin ook met 407% steeg. Tegenover de Amerikaanse dollar steeg het handelsvolume met 139%.

Argentijnen wisselen verhandelen via LocalBitcoins dus steeds meer peso. De uitweg naar de dollar is reeds afgesloten door de Argentijnse centrale bank. Je mag maar een beperkte hoeveelheid peso omruilen voor dollars.

Voor bitcoin gelden deze restricties (nog) niet. Bitcoin transacties kunnen ook niet worden gestopt op het netwerk zelf. Er is dus nog een uitweg voor Argentijnen die de peso niet gebruiken. Als ze na het kopen van BTC toch liever dollars willen, dan zijn er allerlei manieren om bitcoin voor dollars te verkopen.

Het is overigens niet zo dat men in Zuid-Amerika nu massaal bitcoin gebruikt. Wel zijn er duidelijke stijgingen te zien in de handelsvolumes.

Zuid-Amerika

De buurlanden in Zuid-Amerika hebben ook economische problemen. In Venezuela gaat men de strijd aan met inflatie met een ‘cryptodollar’ gedekt door Bitcoin.

En in Chili steeg de bitcoin handel ook naar recordhoogtes door devaluatie van de lokale munt.

Lees meer over:
Bitcoin Argentinië

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties