Australische vrouw opgepakt voor het runnen van een eigen Bitcoin beurs

Een Australische vrouw is opgepakt voor het runnen van een illegale bitcoin (BTC) beurs. Naar verluidt was zij een tussen persoon voor een witwassyndicaat, dat meldt 9news.

Zelfs als je business brandschoon is moet je in de meeste landen in de wereld voldoen aan allerlei regels voordat je een bitcoin beurs kunt runnen. In Nederland gaat bijvoorbeeld binnenkort de ‘cryptowet’ in, bedrijven moeten allerlei extra gegevens van hun klanten verzamelen en op verzoek delen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Arrestatie

De 52-jarige vrouw werd opgepakt in een winkelcentrum in Sydney. Het gaat om een relatief klein bedrag van 3,8 bitcoin voor $38,625.

Ze zou betrokken zijn bij een cryptobeurs die zonder licentie bitcoin kochten en verkochten voor geld. Het syndicaat heeft naar verluidt 326 BTC witgewassen. Dat is vandaag de dag miljoenen waard.

Detective

Een Australische detective genaamd Matthe Craft geeft toelichting: ”Dit is een groot bedrag voor iemand die niet geregistreerd is als een cryptobeurs.”

Craft is ook onderdeel van de cybercrime divisie van de Australische politie en doet een belofte: ”Dit is de eerste van vele arrestaties die we de komende jaren gaan maken.”

Tijdens de huiszoeking werd voor $11.600 aan cryptovaluta in beslag genomen. Ook werden er een aantal computers en telefoons meegenomen.

Bitcoin

Op het netwerk van bitcoin kun je transacties ongestoord uitvoeren, maar dat betekent niet dat er in de grote boze buitenwereld iemand jou daar wel op kunt pakken. Het verhandelen van bitcoin wordt steeds nauwlettender in de gaten gehouden.

De strengere maatregelen zijn vaak bedoeld om dit soort witwaspraktijken op te lossen, maar veruit het grootste gedeelte van bitcoin transacties hebben nies met criminaliteit te maken. Volgens de analisten van Elliptic kan minder dan 1% van de bitcoin transacties in verband worden gebracht met criminele activiteiten.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...