Bitcoin (BTC) whales kochten de 'fucking Black Friday dip', zegt deze analist

Bitcoin (BTC) whales kochten de 'fucking Black Friday dip', zegt deze analist

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een spannende week voor de boeg, hoe gaat de koers de afgelopen week afsluiten (formeel 2.00 uur elke zondagnacht Nederlandse tijd).

Rekt Capital denkt er het zijne van.

Zoomen we uit, wat zijn de on-chain signalen die een meer fundamentele onderlegger zijn voor de prijs op de middellange termijn?

1. Aantal bitcoin adressen met 1 BTC of meer nam toe sinds juni

Analist Matthew Hyland maakt melding van een toename van het aantal bitcoin adressen met daarop 1 BTC of meer.

In zijn ogen is dat een (technisch) signaal van een nieuwe uitbraak naar boven voor de koers. Dat is natuurlijk afwachten, want bitcoin bleek afgelopen week gevoelig voor gebeurtenissen buiten de markt.

Ingezoomd op de Glassnode grafiek die Hyland deelt, zien we het volgende:

Bitcoin (BTC) whales kochten de 'fucking Black Friday dip', zegt deze analist
bron: Glassnode
  • op 15 juni 2021 was er sprake van een (tijdelijke) bodem van ruim 792.000 adressen met 1 bitcoin of meer.
  • op 27 november 2021 is dat aantal gegroeid naar ruim 812.000 adressen. Een toename van 2,5% in ruim vijf maanden. 

Maar ook grotere adressen (1.000 btc of meer), de whales, zitten absoluut niet stil, merkt Willy Woo op. Hij noemt zijn indicator 'buy the fucking dip' (BTFD).

Deze groep werd on-chain weer actief na de recente Black Friday-dip.

2. Droog kruit on the rise

Stablecoins zijn de vluchthaven bij heftige koersschommelingen. Na het ineenzakken van stablecoin reserves eerder afgelopen week parallel aan de duikelende bitcoinprijs, is er recent weer een toename te bespeuren (de blauwe lijn in de onderstaande grafiek).

Meer droog kruit aan de zijlijn kan twee dingen betekenen: vers kapitaal dat in bitcoin wordt gestoken of juist winstnames in USDT of andere stables na de Black Friday-dip.

3. Worden de cycli langer?

De recente correctie in gedachten, worden de koerscycli van bitcoin langer? Het is een vraag die regelmatig terugkeert in diverse bitcoin podcasts: houdt bitcoin zich aan zijn vierjaarlijkse bull - en bearcyclus?

Zo ja, dan zou grosso modo de huidige bullcyclus rond december 2021/januari 2022 ten einde zijn.

Maar er zijn analisten zoals Willy Woo en Jan Wuestenfeld die betogen dat de huidige cyclus, gestart in april 2019, in april/mei 2022 eindigt met een blow-off top.

Hij pakt data van twitteraar Binkie Pondarosa (!) erbij, waaruit blijkt dat de cycli langgerekter worden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties