Bitcoin bullrun in 2024 voorspeld door PlanB

De Nederlandse analist PlanB, die in 2019 furore maakte met zijn Stock-to-Flow model, weigert om het model op te geven. Ondanks het feit dat de bitcoin koers het model niet helemaal volgde de afgelopen jaren, is PlanB ervan overtuigd dat hij met zijn model op het juiste spoor zit.

In een nieuwe publicatie schrijft PlanB in feit dat hij nog altijd geloofd in het vermogen van de halving om een nieuwe bullrun te starten.

Wachten op 2024

"Sommige denken dat het S2F-model geïnvalideerd is [...] maar anderen houden de S2F handelsregel in de gaten en wachten op de halving van 2024 om opnieuw de winsten binnen te slepen (net als in 2012, 2016 en 2020). Alleen de tijd kan ons leren wie er gelijk heeft", aldus PlanB.

De reacties onder dit soort berichten van PlanB zijn heel wisselend. Sommigen zijn zeer kritisch op het model, terwijl anderen er bij zweren. Persoonlijk ben ik meer van de middenweg.

Het Stock-to-Flow model is vooral een interessante manier om een waarde te plakken op de schaarste van bitcoin en deze te vergelijken met andere Store-of-Value assets als goud en zilver.

Uiteindelijk is het belangrijk om je te realiseren dat geen enkel model perfect is. Zeker het S2F-model niet, omdat het in principe een heleboel factoren uitsluit en alleen maar de focus legt op de relatieve schaarste van bitcoin.

Nog even speculeren

Voor nu kunnen we dus nog even blijven speculeren over de halving en het effect daarvan op de bitcoin koers, want die staat voor april 2024 op het programma. Dat betekent dat het nog een klein jaar duurt voordat de blokbeloning voor de miners halveert en we mogelijk weer een supply-schok krijgen die de koers naar nieuwe hoogten stuwt.

Vaak zien we de bitcoin koers pas in de maanden na de halving reageren op de halvering van de inflatie. Wat dat betreft kan het zomaar 2025 of zelfs 2026 worden voordat er een nieuwe bullrun start, als dit überhaupt al in de pijplijn zit.

Garanties bestaan immers niet in de financiële wereld en zeker niet als het over de bitcoin koers gaat. Het enige wat we wel zeker weten is dat bitcoin ongeveer iedere 10 minuten een blok blijft produceren.

De kans dat daar op korte termijn verandering komt is uiterst minimaal. Er is namelijk een heleboel ellende nodig om het netwerk uit de lucht te halen en dat lijkt op dit moment zeer onwaarschijnlijk.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....