Bitcoin in ‘chop season’: Wat betekent dit voor BTC koers?

22077 totale weergaven
BTC koers

Crypto analist ShardiB heeft onlangs onthuld dat Bitcoin in de ‘chop season’ is beland. Dit betekent een periode van zijwaartse beweging en lage volatiliteit voor Bitcoin, wat de verwachte doorbraak naar nieuwe all-time highs (ATHs) vertraagt. Maar tot wanneer zal deze chop season duren en wat betekent dit voor de BTC koers?

Impact van chop season op de BTC koers

Volgens ShardiB zal de chop season gekenmerkt worden door de voortdurende pogingen van Bitcoin om uit zijn huidige bereik te breken, maar telkens te falen. De analist voorspelt dat dit patroon nog een paar maanden zal aanhouden. Hij raadt beleggers aan nu Bitcoin te kopen en “een paar maanden vast te houden zonder iets aan te trekken van schommelingen in de Bitcoin koers.”

Sinds de halvering is de Bitcoin prijs nauwelijks bewogen en blijft hij consolideren zonder een doorbraak boven de $70.000 vast te houden. Nederlandse crypto expert Michaël van de Poppe denkt dat een succesvolle uitbraak uit dit bereik een Bitcoin bull run zal starten en de prijs naar nieuwe ATHs zal brengen.

Crypto analist Rekt Capital suggereert ook dat Bitcoin slechts één uitbraak verwijderd is van het betreden van de parabolische fase van deze marktcyclus. Hij denkt dat een wekelijkse sluiting boven $69.000 “de loop van de geschiedenis zou kunnen veranderen.”

Maar aangezien Bitcoin recentelijk is gedaald tot $67.000, lijkt dit scenario op korte termijn onwaarschijnlijk. Rekt Capital voegt toe dat eerdere cycli laten zien dat Bitcoin nog enkele weken verwijderd is van deze parabolische fase.

Toekomstige Bitcoin koers verwachtingen

Arthur Hayes, mede-oprichter en voormalig CEO van BitMEX, voorspelt dat de chop season tot augustus zal duren, waarbij Bitcoin tussen $60.000 en $70.000 zal blijven.

Terwijl Bitcoin zich in de chop season bevindt, suggereren analisten dat grote prijsbewegingen en een mogelijke bull run nog enkele weken tot maanden op zich kunnen laten wachten. Voorlopig moeten we dus nog geduldig zijn voordat er grotere prijsbewegingen zullen zijn voor de Bitcoin koers.

Lees meer over:
bitcoin koersbtc koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...