Bitcoin dip zorgt voor $100 miljoen aan long liquidaties

In de onvoorspelbare en snelle wereld van cryptocurrency trading, is liquidatie een constante en aanwezige dreiging. Door het hoge risico en de volatiliteit van de markt, kan de waarde van een cryptocurrency binnen een paar uur dramatisch veranderen. Deze fluctuaties kunnen leiden tot aanzienlijke verliezen voor handelaars, vooral degenen die gebruik maken van hefboomwerking. Hieronder volgt een analyse van recente liquidaties in de cryptocurrency markt.

De bitcoin koers dook de afgelopen 24 uur weer terug naar de grens van $30.000, na een korte sprong omhoog. Dit zorgde voor onrust op de derivatenmarkten. Met hoge volumes en relatief veel liquidaties van posities als gevolg.

In de afgelopen 24 uur, werden verschillende cryptocurrencies geliquideerd, met een totaal bedrag van $133.14M. Daarvan was $105.30M geliquideerd in long posities en $27.85M in short posities.

In de afgelopen 12 uur was er een gelijkmatige spreiding van liquidaties tussen long en short posities, met respectievelijk $10.86M en $11.59M. In de voorafgaande 4 uur was er echter een aanzienlijk verschil, met $6.34M geliquideerd in long posities en slechts $1.40M in short posities. Het laatste uur van de analyse toonde een vergelijkbaar patroon, met $1.19M geliquideerd in long posities en $576.13K in short posities.

Bitcoin (BTC), de grootste en meest bekende cryptocurrency, leidde de liquidaties met $34.12M in de afgelopen 24 uur. Ethereum (ETH) volgde op de tweede plaats met $17.82M, gevolgd door Ripple (XRP) met $13.61M.

Cryptocurrency handel brengt aanzienlijke risico’s met zich mee, zoals blijkt uit deze liquidatie data. Het is cruciaal voor handelaars om zorgvuldig hun risico’s te beheren, zeker in tijden van verhoogde volatiliteit. Deze liquidatie heatmap biedt inzicht in de mate van risico en volatiliteit in de huidige markt.

Bitcoin dip zorgt voor $100 miljoen aan long liquidaties
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...