‘Bitcoin’ ETF goedgekeurd in India: investeringen in bedrijven als MicroStrategy en Coinbase

878 totale weergaven

De Securities and Exchange Board of India (SEBI) heeft een Bitcoin-achtige exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd.

Crypto ETF in India

Het gaat om de Global Blockchain UCITS ETF van Invesco CoinShares. Dit is de eerste van zijn soort in India. Het fonds zoekt blootstelling aan crypto- en blockchainbedrijven in de hele wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Denk daarbij aan investeringen in de Canadese bitcoin miner Bitfarms, de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase en ook MicroStrategy, het bedrijf van Michael Saylor. Dit soort investeringsfondsen is vrij gebruikelijk in het westen, maar voor India is dit een primeur.

De productmanager van Invesco vertelt meer over deze zet:

“Omdat deze technologie nog in de kinderschoenen staat, is het potentieel om de wereldeconomie te veranderen enorm. Net als internet biedt blockchain een kans voor investeerders die dit verborgen potentieel kunnen benutten.”

Het standpunt van de Indiase regering over de regulering van de cryptomarkt is nog altijd niet duidelijk. Naar verluidt komen er in februari 2022 écht duidelijke kaders. Intussen is dit cryptofonds dus al wel goedgekeurd.

Amerika is al stapje verder

Waar het uniek is dat dit soort fondsen in India worden goedgekeurd, zijn de Verenigde Staten al een stapje verder. Zij hebben al een Bitcoin futures ETF goedgekeurd, die van ProShares om precies te zijn.

Maar ook Amerika zou nog een stapje verder kunnen gaan: een spotmarkt Bitcoin ETF. Het voorstel van VanEck werd gisteren afgewezen.

Wat dat betreft loopt ook de VS achter op een heel aantal landen: Brazilië, Dubai en Canada hebben ieder al een eigen Bitcoin ETF op de markt.

Gary Gensler. voorzitter van de SEC, had al aangegeven dat een spot-based Bitcoin ETF voor nu nog een hekel thema is. Het terugkerende argument is dat ze beleggers moeten beschermen. De futures-ETF is gebaseerd op prijzen van het gereguleerde CME. Voor de spotmarkt is dit nog een stuk moeilijker.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFIndia