“Bitcoin ETF kwestie van tijd nu SEC de markt beter begrijpt”

De komst van een Bitcoin exchange traded fund (ETF) komt steeds dichterbij. Dat is de overtuiging van Cathie Wood, fondsmanager van Ark Invest uit Californië.

Bitcoin ETF

ETF is ook wel bekend als een ‘exchange traded fund’. Dat is een indextracker, die precies de prijs van een onderliggende asset volgt. In dit geval Bitcoin. Met een ETF wordt de beschikbaarheid van Bitcoin als beleggingsoptie flink uitgebreid. Een Bitcoin ETF krijgt namelijk een handelsticker bij elke broker, in Amerika maar ook bij Nederlandse aanbieders als Degiro en Binck.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Wood is het een kwestie van tijd voordat deze ETF een feit is. Als voornaamste argument wijst ze naar de bestuurswissel bij de SEC. De nieuwe voorzitter Gary Gensler, opererend namens de Biden regering, staat meer open voor cryptocurrency's dan Jay Clayton, die eind 2020 afzwaaide.

Volgens Wood is Gensler iemand die de achterliggende technologie beter begrijpt. Tegenover nieuwszender zegt Wood:

"De kans op een ETF is gestegen. Hij begrijpt de technologie en begrijpt dat Bitcoin een nieuwe vorm van geld is. Bij de SEC zitten nu personen die onze industrie echt begrijpen."

Wood is tegelijkertijd reëel. Zeker, de interesse vanuit instituties neemt toe. Maar ze verwacht niet dat het storm gaat lopen met bedrijven die ineens het digitale goud als kasreserve gaan zien. Technologiebedrijven als Tesla en Square hebben die keuze wel gemaakt.

Square kocht voor circa 50 miljoen dollar maar liefst 4.709 Bitcoin tegen een prijs van $10.617 per stuk. Inmiddels staat de prijs boven de $50.000 per stuk. Wood denkt:

"Zodra alle beursgenoteerde bedrijven in de VS 10% van hun cash in Bitcoin steken, dan lag de prijs al boven de $200.000 per Bitcoin."

Onder meer de New York Digital Investment Group heeft onlangs een aanvraag ingediend voor een Bitcoin ETF en in Canada is onlangs een Bitcoin ETF goedgekeurd, de eerste in Noord-Amerika. Deze draait al tientallen miljoenen dollars aan volume in het eerste handelsuur.

Bitcoin bull

Wood staat bekend als een bitcoin bull, een lange termijn believer in deze asset.

Met 58 miljard dollar onder beheer is Ark Invest één van de grotere durfkapitalisten in Californië. Ze hebben exposure in een groot aantal snelgroeiende aandelen zoals Tesla en Zoom. Ze hebben onlangs hun positie in Tesla verder uitgebreid, ondanks de groei van het aandeel.

Veelzeggend is dat ARK de grootste aandeelhouder in het Grayscale Bitcoin Trust is, het fonds van vermogensbeheerder Grayscale. Dat is een manier om exposure te hebben aan de prijsontwikkeling van Bitcoin, zonder de asset te hoeven kopen of de sleutels te bewaren.

De Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission heeft het nooit niet aangedurfd om een ETF goed te keuren. De Bitcoin markt is simpelweg te klein en daarom gevoelig voor koersmanipulatie door een kleine groep investeerders met veel BTC in handen. Ook zou de prijsontdekking te ondoorzichtig zijn. In de zomer van 2018 wees de SEC maar liefst negen aanvragen in één keer af.

Lees meer over:
ETF

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin op belangrijk punt: De Spanning Stijgt voor Aanstaande Uitbraak

De Bitcoin-markt heeft de afgelopen week een lichte daling van 1,97% doorgemaakt, waardoor investeerders en...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Trump, Reddit & de halving

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Nieuws
‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot...

Lees meer