Bitcoin exchange Huobi verhuist van Seychellen naar Gibraltar

1008 totale weergaven

Huobi verhuist haar spot exchange van de Seychellen naar Gibraltar. Een gevolg van strengere regels voor bitcoinbeurzen in het algemeen.

De van origine Chinese exchange was als spotbeurs geregistreerd op de Seychellen, maar heeft nu een volledige handelslicentie in Gibraltar via de Gibraltar Financial Services Commission (GFSC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat laat directeur strategie Jeff Mei van Huobi Global aan The Block weten.

Gibraltar in het uiterste puntje van Spanje is echter Brits overzees grondgebied. Voor haar over-the-counterdiensten en andere brokerdiensten had Huobi in 2018 al een licentie bemachtigd, maar deze is nu uitgebreid met spotactiviteiten.

Huobi geldt als één van de grootste bitcoinbeurzen ter wereld en bedient traditioneel gezien vermogende individuen uit China en andere delen van (Oost-) Azië.

Gibraltar heeft met eToro, Bitso, LMAX Digital en INX al de nodige bitcoin – en cryptobedrijven aangetrokken. Huobi heeft licenties in Japan, Hong Kong en de VS (trustlicentie in Nevada).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsHuobi

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...