Kan de bitcoin koers ooit door de grens van $200.000 breken?

Het lijkt erop dat de bullrun weer een vervolg krijgt, want de koers is in de afgelopen uren flink omhoog geschoten en handelt op het moment van schrijven rond de 65.000 dollar per bitcoin.

Als we DivXMaN van Cryptoquant mogen geloven, dan blijft het daar echter niet bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze analist verwacht op basis van een drietal factoren in combinatie met het macro-economische klimaat dat bitcoin nog weleens hele bijzondere dingen kan laten zien de komende maanden.

Zelf noemt hij een koers van 200.000 dollar per bitcoin, waar wij uiteraard meteen voor tekenen.

Welke factoren spelen hierbij een rol

De eerste factor die DivXMaN in zijn analyse voor Cryptoquant noemt is het aantal bitcoin op de grote beurzen dat nog altijd in een neerwaartse trend zit.

Er is simpelweg steeds minder bitcoin beschikbaar voor de handel en als de interesse blijft stijgen, dan kan dit maar één ding betekenen.

Een andere factor die hier enigszins mee te maken heeft is het aantal bitcoin dat door miners in hun reserves wordt gehouden.

Steeds meer miners kiezen ervoor om hun bitcoin niet meteen te verkopen, wat ervoor zorgt dat er nog minder bitcoin op de markt komt.

Als laatste bespreekt DivXMaN de “Accumulation/Distribution” indicator, een statistiek die iets zegt over de fase waar bitcoin op dit moment inzit. Volgens de analist zitten we sinds 2020 in een accumulatiefase en is die nog niet voorbij. Wat betekent dat hodlers nog altijd hun zakken aan het vullen zijn.

Vervolgens combineer je deze factoren met inflatie

Dat bitcoin in trek is in het huidige macro-economische klimaat mag geen verrassing zijn. Schaarste is koning in een klimaat waarin er geen limiet op de geldhoeveelheid lijkt te zitten.

Met de inflatie die steeds meer de kop op steekt zijn investeerders op zoek naar assets die de inflatiepercentages voorblijven. Dan kom je onvermijdelijk bij bitcoin uit, dat de afgelopen 5 jaar een gemiddeld rendement van 155 procent had.

Daarmee is bitcoin verreweg de best presterende asset in de geschiedenis. DivXMaN vraagt zich dan ook terecht af: “Wat gebeurt er als mensen zich realiseren dat het verkopen van bitcoin risicovoller is dan het kopen van bitcoin?”

Het gaan hoe dan ook een paar bizarre maanden worden voor de wereld. Laten we hopen dat de inflatie enigszins binnen de perken blijft, want op hyperinflatie zit niemand te wachten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....