Grootste whale op de markt koopt ruim 3.300 bitcoin (BTC)

De grootste whale op de markt, de beurzen niet meegerekend, heeft 3.241 bitcoin op één dag gekocht.

Op het bitcoin adres staat nu ruim 120.000 btc tegen een marktwaarde van ~5,5 miljard dollar. Een whale is een anonieme entiteit die over 1.000 bitcoin of meer beschikt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Natuurlijk zijn er bedrijven zoals MicroStrategy en Tesla die veel bitcoin hebben, maar dat zijn publieke bedrijven.

Maar deze megawhale is geheel anoniem, omdat vrijwel niemand weet wie er achter het adres schuilt.

De dip van de bitcoin prijs maakte hem gulzig. Op 4 april kocht de entiteit 289 bitcoin, op 5 april nog eens 2.952 bitcoin en vandaag 7 april nog eens 59 bitcoin.

Soms verlaten er ook grote brokken bitcoin de wallet. Tussen 25 maart en 4 april heeft 6.000 bitcoin de wallet verlaten. Dus deze whale schuift nogal met zijn bezit.

Minder bitcoin bij beurzen

Eerder hebben on-chainanalisten zoals Checkmate van Glassnode geconcludeerd dat er accumulatie in de markt gaande is de afgelopen weken.

De afgelopen maand is er ruim 96.000 bitcoin van beurzen opgenomen. Die hoeveelheid is onttrokken aan de aanbodzijde en dat kan gunstig zijn voor de prijs. Hoewel dat in de huidige prijs nog niet tot uitdrukking komt.

De accumulatie, niet alleen door kleine spaarders, is zichtbaar op de onderstaande grafieken die respectievelijk Dylan LeClair en Negentropic (Glassnode) delen op Twitter.

Hieronder staat het aantal bitcoin dat aan de markt onttrokken wordt. Liquide munten worden illiquide als niemand ze meer kan kopen.

Kortom, het 30-daagse gemiddelde van het illiquide voorraadverschil, stijgt (en kleurt daardoor groen).

En dat accumulatiegedrag is alweer 214 dagen aan de gang, waarmee de accumulatiegolf van 2020 overtroffen is.

Marktparticipanten onttrokken destijds veel bitcoin uit de markt wat uiteindelijk leidde tot het breken van de oude all-time high uit 2017 ($20.000) en uiteindelijk het breken van zelfs $60.000 in maart 2021.

Of we een vergelijkbaar beeld eind 2022 gaan zien, valt niet te zeggen. Voorlopig staat de markt ook in verkoopstand gezien onzekere ontwikkelingen op macrogebied.

Onder meer de centrale bank van Amerika trekt de teugels stevig aan. Dat leidt ook weer tot angst op de markt.

De dip leidde in ieder geval tot slachtoffers op de speculatiemarkten. Coinglass berekent $353 miljoen aan liquidaties van termijncontracten.

Met name houders van longposities (speculeren op een hogere koers) trokken aan het kortste einde.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...