Bitcoin gamechangers gaan financiële wereld drastisch veranderen, waarschuwt CEO hedgefonds

De komende week komt er nog véél bullish nieuws aan. Dat zegt Robby Gutmann, CEO van bitcoin hedgefonds NYDIG. Hij deed zijn uitspraken in de podcast ‘On the Brink’ met onder meer Nic Carter.

Bitcoin fonds komt met aankondigingen

Op de financiële markten in Amerika borrelt het elke week met goed nieuws. De Biden regering mag doorgaan met een steunpakket van 1.900 miljard dollar en elke Amerikaan met een inkomen onder de $75.000 ontvangt een steuncheque van $1.400. De markt denkt dat een deel van dat geld ook naar Bitcoin vloeit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vandaag komt ook de Federal Reserve van Amerika met nieuws, de verwachting is dat de centrale bank de rente laag wilt houden. Slecht nieuws voor partijen met veel obligaties op de balans, want die leveren weinig tot niets aan rendement op.

Een deel van deze hedgefonds markt is al flinke stappen aan het zetten richting de nieuwe asset Bitcoin. Een daarvan is Stone Ridge een vermogensbeheerder uit New York met 10 miljard dollar aan vermogen onder beheer. Zij zijn ook de oprichter van de New York Digital Investment Group. Dat is een collectief dat geld ophaalt in de markt om volledig in het bitcoin ecosysteem te duwen.

Niet de minsten namen deel in een recente financieringsronde van 200 miljoen dollar: de verzekeraars Mass Mutual en New York Life, maar ook Soros Fund van George Soros en zakenbank Morgan Stanley.

Indrukwekkender was een zinnetje in het begeleidende persbericht vorige week: Amerikaanse verzekeraars uit hun circuit hebben al samen 1 miljard dollar aan exposure in Bitcoin. Opvallend, want verzekeraars zijn doorgaans conservatief maar kiezen voor een asset voor de lange termijn (10 tot 50 jaar).

Gamechangers

Gutmann, die zowel Stone Ridge als NYDIG leiding geeft, maakt de markt klaar voor een ‘aantal aankondigingen deze en volgende week’. Het is nieuws wat de traditionele financiële wereld ‘drastisch gaat veranderen.’ Hij heeft het over mijlpalen die het financiële spel op zijn kop gaan zetten.

Saillant detail: het zijn niet alleen traditionele firma’s die bij NYDIG zijn aangesloten, ook de fintechbedrijven Kasasa, Nymbys en Moven zitten op deze trein. Speculerend: het zijn producten en diensten die het kopen, handelen en bewaren van Bitcoin nog gemakkelijker gaat maken voor professionele beleggers en retail.

Want hoe bijvoorbeeld Bitcoin aan te houden als kasreserve? Waarom moet je op letten qua beveiliging van de private keys en hoe zijn deze verzekerd?

NYDIG is ook één van de aanvragers van een Bitcoin ETF, dat ter goedkeuring voorligt bij de Amerikaanse toezichthouder SEC.

NYDIG heeft zelf 3 miljard dollar aan fondsen onder beheer. Ze hebben eerder aangekondigd dat er nog minstens 25 miljard dollar naar de bitcoin markt vloeit vanuit hun kant.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

Nieuws
Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

Nieuws
Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

Dogecoin en meme coins Nieuws
DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

Lees meer