Bitcoin handel toegestaan in Verenigde Arabische Emiraten

Bitcoin handel in de Verenigde Arabische Emiraten is toegestaan. Twee belangrijke overheidsorganen zijn het eens over de handel in cryptocurrency. Dat meldt nieuwsdienst Reuters.

De Security and Commodities Authority en de Dubai World Trade Centre Authority (DWTCA) hebben een akkoord ondertekend om de handel in crypto assets toe te staan in vrije zones. Beide toezichthouders zij

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een vrije zone gelden andere regels dan in de rest van de regio. Vaak betekent dit dat er meer mogelijkheden zijn voor bedrijven.

Zo hopen landen bijvoorbeeld meer ondernemers aan te trekken. In alleen Dubai al zijn er meer dan 30 van deze vrije zones. Dit akkoord is tussen DWTCA en de toezichthouders.

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.

Bitcoin

Het is niet zo dat bitcoin tot voor kort compleet verboden was in de Verenigde Arabische Emiraten. Zo noteerde Dubai eerder dit jaar de eerste bitcoin ETF.

Tegelijkertijd is meer duidelijkheid over wat wel en niet kan belangrijk voor lokale handelaren, maar ook vooral ondernemers.

Mocht je een cryptobeurs of broker willen vestigen in deze regio, dan moet je wel weten waar je aan toe bent.

Die zekerheid is wel relatief. Dit is een nieuwe wereld, een nieuw ecosysteem en daardoor kunnen de wetten en richtlijnen snel veranderen.

Dubai wil een belangrijke hotspot worden voor bitcoin, blockchain en andere digitale zaken in het Midden-Oosten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...