De Week in Bitcoin: Bank of America, Jack Dorsey, Binance en meer

Het was weer een bewogen week in de wereld van bitcoin (BTC). In dit weekoverzicht hebben we het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet.

Binance

Het is inmiddels vaste prik: er is onrust rondom Binance. De grootste cryptobeurs ligt internationaal onder vuur. Deze week stopte het handelsplatform met het storten van Britse ponden. Ook verloor het verschillende grote betaalverwerkers als partner.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit komt mede door de druk die wordt uitgeoefend door toezichthouders in verschillende landen. Binance levert tal van diensten, waar ze vaak niet de juiste papieren voor hebben.

Deze strijd zal nog wel even duren. Of regelgevers wereldwijd voldoende daadkracht hebben om iets te doen aan Binance is nog maar de vraag. De organisatie heeft (bewust) geen hoofdkantoor of centraal punt.

Groei van bitcoin

Het Lightning Netwerk bereikt een mooie mijlpaal. In totaal zit er namelijk 1.800 bitcoin opgesloten in de duizenden (publieke) betaalkanalen. Een nieuw record!

Het Lightning Netwerk is een tweede laag die bovenop de Bitcoin blockchain is gebouwd. De drie verschillende implementaties (lnd, c-lightning en eclair) nemen aan populariteit toe, zo blijkt.

Bitcoin groeit. Het ecosysteem rondom de basislaag krijgt langzaam aan meer vormen. Van beurzen tot aan protocollen als Lightning, alles is onderdeel van het netwerk dat rondom bitcoin hangt.

Jack Dorsey

Jack Dorsey is als directeur van Twitter en Square een van de meest prominente uitgesproken bitcoiners aan de top van Silicon Valley. De techondernemer bouwt aan een nieuwe bitcoin wallet. Daarnaast startte hij met een nieuwe subdivisie binnen Square. Hij wil daarmee ´DeFi´ bouwen op bitcoin.

Square bouwt aan een open platform voor ontwikkelaars met het doel om de creatie van decentrale financiële applicaties eenvoudig te maken. De primaire focus van het bedrijf ligt daarbij op Bitcoin.

Bank of America

De Bank of America is de tweede bank van de Verenigde Staten en start met de handel in bitcoin futures. In 2018 keurde de bank de handel in bitcoin nog af.

Opmerkelijk

Naast de serieuze indrustie en de beleggingstak gebeurt er ook genoeg opmerkelijks in de wereld van bitcoin. Zo vernietigde de politie in Maleisië ruim duizend bitcoin mining rigs met een stoomwals.

Aan de andere kant van het spectrum vinden we een Amerikaans oliebedrijf dat 1 miljoen )!’ mining rigs kan en wil hosten. De Black Rock Petroleum Company zet vol in op BTC.

Meer opmerkelijk nieuws vinden we in het criminele circuit. De politie in Londen nam voor 210 miljoen euro aan cryptocurrency’s in beslag.

In Amerika is men haastig opzoek naar de gouden tip om organisaties achter verschillende cyberaanvallen op te sporen. Veel van deze criminelen eisen hun losgeld tegenwoordig in bitcoin. De overheid in de Verenigde Staten biedt tot wel $10 miljoen als beloning voor goede informatie.

Lees ook de samenvatting van de vorige weken:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Coinbase hapert opnieuw tijdens explosieve stijging bitcoin

Het Amerikaanse Coinbase staat erom bekend dat het tijdens bullmarkten van bitcoin weleens in de...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
“Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

Bitcoin whales Nieuws
Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

Nieuws
Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

Lees meer