Bitcoin handelsvolume schiet omhoog na Russische invasie Oekraïne

De bitcoinmarkt reageerde heftig op het nieuws over Rusland en Oekraïne. Het handelsvolume op de grote cryptobeurzen schoot kort met een factor 10 omhoog. De koers maakte een daling door richting $34.000.

Het hoge volume was het startsein van een nieuwe daling voor BTC. De toename in bitcoin handelsvolume is duidelijk te zien in onderstaande grafiek van Kaiko.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin handelsvolume schiet omhoog na Russische invasie Oekraïne

Bitcoin daling

Bitcoin is op het netwerk zelf erg stabiel. Er zijn maximaal 21 miljoen bitcoin, volgens het protocol komt er op dit moment elke ~10 minuten 6,25 bitcoin vrij.

Wat echter wél heel erg volatiel is, zijn de mensen om bitcoin heen. Bedrijven, landen en individuen hebben allemaal hun eigen belangen. In veel portfolio’s wordt bitcoin nog atlijd gezien als een ‘risk on’ investering. Beleggingen in deze categorie

De bitcoinmarkt is steeds meer verbonden met de huidige traditionele markten. Door producten als futures en bijvoorbeeld indexfondsen zit er veel meer geld in de handel rondom bitcoin, in plaats van in de daadwerkelijke asset. Het grootste handelsplatform, Binance, verwerkte de afgelopen 24 uur bijvoorbeeld zo’n $40 miljard (!) aan alleen bitcoin futures.

Bitcoin is (nog?) niet dé asset waar men heen vlucht bij wereldwijde onrust. Sommige bitcoiners gebruiken het als spaarmiddel en houdt zich niet bezig met de dagelijkse ontwikkelingen. 60% van alle bitcoin staat meer dan 1 jaar stil. Maar we zien ook heel duidelijk dat als het sentiment omslaat er mensen zijn die snel hun positie in bitcoin willen afbouwen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...