Bitcoin in beeld: hoe staat de markt er nu voor?

334 totale weergaven

De prijs van bitcoin (BTC) daalde met meer dan 70% vanaf het hoogtepunt rond $69.000. De koers hangt rond de prijs van $20.000. Hoe staat het met de markt?

Aan de hand van de analyses van Will Clemente nemen we de huidige stand van zaken met je door.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De markt van bitcoin

Het hoogtepunt voor de koers van bitcoin lag in november 2022. Wat daarna volgde is waar we nu in zitten: een van de grootste dalingen in de geschiedenis van bitcoin ooit.

Bitcoin is sinds de start in 2009 opgeklommen naar een netwerk dat honderden miljarden aan waarde vertegenwoordigd. De koers van bitcoin is gebaseerd op basis van vertrouwen. Vraag en aanbod bepaalt de uiteindelijke dagkoers. De prijs lijkt steeds meer mee te bewegen met de andere financiële markten.

En dat is logisch, want er spelen ook steeds meer verschillende spelers mee. Het is geen nichemarkt meer dat vooral gebaseerd is op hobbyisten en enkele professionele handelaren.

Volgens Clemente zorgt de huidige situatie ervoor dat grote beleggers en handelaren nog even de kat uit de boom kijken. Voor veel investeerders is bitcoin nog altijd een risicovolle asset, een grote gok.

Je hebt volgens de Amerikaanse analisten drie opties:

  • Wachten op duidelijkheid rondom het monetair beleid
  • Op andere manieren naar de waarde van bitcoin kijken én natuurlijk gewoon kopen
  • Gewoon blijven kopen, ongeacht de prijs.

Laatst genoemde is zeker makkelijker gezegd dan gedaan in de huidige tijden.

Bitcoin hangt momenteel boven de vorige recordprijzen. In 2017 tikte de koers heel even de prijs van $20.000 aan. Daarna zakte BTC ver terug.

Volgens Clemente is de grootste onrust in de markt wel voorbij. Tenminste, als je kijkt naar de gebeurtenissen in de afgelopen weken. Verschillende bedrijven gingen failliet. Cryptofondsen en geldverstrekkers gingen kopje onder. Dat betekent dat er op allerlei plekken fondsen geliquideerd moesten worden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...