Three Arrows Capital oprichters zijn volgens faillissementspapieren nergens te bekennen

Three Arrows Capital (3AC), één van de grootste hedgefondsen binnen de industrie, is eerder deze maand met een Chapter 15 faillissementsprocedure begonnen in de Verenigde Staten. Het juridische team van 3AC geeft echter aan dat de oprichters van het fonds momenteel nergens te bekennen zijn.

Su Zhu en Kyle Davies zijn kwijt

Volgens documenten die door het juridische team van 3AC zijn ingeleverd bij het faillissementsgerecht van het zuidelijke district van New York zijn oprichters Su Zhu en Kyle Davies nergens te bekennen. “De huidige locaties van Mr. Davies en Mr. Zhu zijn onbekend. Het gerucht gaat dat ze Singapore hebben verlaten”, aldus de juridische vertegenwoordiging van 3AC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het hedgefonds dat ooit 10 miljard dollar aan assets in beheerde raakte in de problemen nadat ze hun margin calls voor bitcoin en ethereum leningen niet konden betalen. Volgens door The Block geïnterviewde ingewijden ging het om een liquidatie van tenminste 400 miljoen dollar.

“We zijn op dit moment bezig om met de relevante partijen te communiceren over een oplossing en hebben de intentie om die helemaal op te lossen”, aldus Zhu in een tweet op 15 juni. Dat is klaarblijkelijk nog niet gelukt, want Zhu is momenteel even nergens te bekennen. Het gerucht gaat dat de oprichter van 3AC momenteel ook probeert zijn villa in Singapore, ter waarde van 35 miljoen dollar, te verkopen.

3AC brengt andere partijen in de problemen

De brand bij 3AC is inmiddels ook overgeslagen op andere partijen. Onder andere Blockchain.com schijnt een lening van 270 miljoen dollar open te hebben staan bij het geplaagde 3AC. De kans dat ze dat geld ooit nog terugzien lijkt met de dag kleiner te worden.

Om de aandeelhouders gerust te stellen heeft CEO Peter Smith in een brief duidelijk gemaakt dat Blockchain.com ondanks het verliezen van de lening liquide en solvent blijft. “Onze klanten zullen hier niets van voelen”, aldus Smit in zijn brief.

Blockchain.com behoort tot de oudste bedrijven van de industrie. Het ontwikkelde bijvoorbeeld één van de eerste blockchain explorers en was er heel vroeg bij met hun web-wallet. Als we de woorden van hun vertegenwoordigers mogen geloven, dan staat Blockchain.com er vooralsnog goed voor als het over de financiën gaat.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfaillissement

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....