‘Bitcoin kan waarde hebben voor banken’

Tijdens een evenement van Chainalysis heeft Bank of America COO Tom Montag zich positief uitgesproken over de toekomst van bitcoin. Montag ziet hoe bitcoin op bepaalde vlakken waarde kan toevoegen aan banken.

“We kijken ernaar uit om te verzinnen hoe we deze technologie het beste kunnen inzetten en onderdeel van het systeem te maken,” aldus Tom Montag gisteren tijdens het evenement van Chainalysis in New York.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase achterna met door bitcoin gedekte leningen

Deze week heeft Coinbase voor bepaalde gebruikers de optie aangezet om tot wel 1 miljoen Amerikaanse dollars te lenen met bitcoin als onderpand. Waarmee ze in principe een gedeelte van de functionaliteiten van een bank overnemen.

Montag kreeg van Chainalysis CEO Michael Gronager de vraag of hij ook van plan is om met Bank of America dit soort constructies aan te bieden. Daarop reageerde hij niet met een volmondig ja, maar de COO van de grote bank lijkt er zeker voor open te staan.

Bank of America leent op dit moment al met kunst, huizen, boten en zelfs treinstellen als onderpand. “Als de cryptomarkt stabieler wordt, dan kan de bank het in de toekomst zeker overwegen,” aldus Montag.

Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat de Bank of America door bitcoin gedekte leningen gaat aanbieden. Dit soort instellingen staan er namelijk niet om te springen dat bedrijven als Coinbase het kaas van hun brood eten.

Bitcoin en banken geen concurrentie van elkaar

Volgens de COO van Bank of America zijn bitcoin en banken geen concurrenten van elkaar. Montag ziet bitcoin als een nieuwe asset-klasse die bij een deel van het beleggingspubliek in de smaak valt.

“Ik ben ondertussen van mening dat dit echt waarde kan hebben en begrijp waarom andere mensen het waarde toedichten,” aldus Montag. Het concept van een globale store of value en wereldwijde beweging komt duidelijk binnen bij Montag.

Van de grofweg 180 valuta in de wereld geeft Montag aan dat er behoorlijk wat zijn waar niemand zijn vermogen in wil bewaren. Daarbij geeft hij aan dat het kostbaar kan zijn om geld over grenzen heen te sturen. Daar kan bitcoin een oplossing voor bieden.

Lees meer over:
AmerikabankBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....