Bitcoin koers 12.000% omhoog sinds eerste investering ARK Invest

Cathie Wood

Het is deze week precies acht jaar geleden dat het ARK Invest van Cathie Wood voor het eerst in bitcoin investeerde. Destijds tikte de bitcoin koers binnen op een schamele 200 tot 300 dollar. Op dat moment stelde bitcoin op het financiële wereldtoneel nog weinig tot niets voor, wat maar aangeeft hoe gedurfd de beslissing van ARK Invest en Cathie Wood op dat moment was.

Net zo groot als het internet

Terwijl de rest van de wereld twijfelde of bitcoin überhaupt wel bestaansrecht had, geloofde Cathie Wood en ARK Invest dat bitcoin zo groot zou kunnen worden als het internet. Datzelfde internet moest in zijn beginjaren ook veel twijfels overwinnen en inmiddels zijn we op een punt dat we niet meer zonder kunnen.

Bitcoin moet zich wat dat betreft nog bewijzen, maar heeft sinds de eerste investering van ARK Invest van acht jaar geleden gigantische stappen gemaakt.

"We zijn onder de indruk van het feit dat de bitcoin koers zich heeft weten te stabiliseren rond de 200 tot 300 dollar. Het had kunnen imploderen, maar de realiteit is dat bitcoin nog leeft", aldus Cathie Wood precies acht jaar geleden.

Hoewel we de exacte instapkoers van Cathie Wood en ARK Invest niet weten, zou de investering sindsdien met grofweg 12.000 procent gestegen moeten zijn. Wat natuurlijk een gigantische koerswinst is over een periode van acht jaar.

ARK Invest blijft geloven

Het bijzondere is dat ARK Invest en Cathie Wood ook acht jaar later nog steeds het volledige vertrouwen in bitcoin hebben. We zien immers redelijk vaak voorspellingen van beiden langskomen, waarin het gaat over een bitcoin koers van 1 miljoen dollar rond het jaar 2030.

Hoewel dat allemaal nog redelijk ver weg is en we het nog maar moeten zien, is het wel bijzonder dat een investeringsmaatschappij als die van Wood zoveel vertrouwen toont in bitcoin.

Dat vertrouwen lijkt op dit moment in ieder geval te worden bevestigd door partijen als BlackRock, Fidelity Investments en Franklin Templeton die allemaal een Spot Bitcoin ETF op de markt willen brengen in Amerika.

Iets meer dan negen jaar geleden voorspelde Cathie Wood op de koers van 500 dollar dat bitcoin "viral" zou kunnen gaan. Inmiddels weten we dat ze daar in ieder geval gelijk in heeft gekregen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....