Bitcoin koers daalt na uitroepen Biden als winnaar, maar herstelt bij $14.700

De Bitcoin (BTC) koers daalde plots ruim 800 dollar zaterdagavond Nederlandse tijd, maar herstelde opvallend snel bij $14.700. De vrees van meer volatiliteit voor of na de verkiezingsuitslag in Amerika, wordt niet bewaarheid.

Amerikaanse verkiezingen en Bitcoin

Joe Biden is gisteren door diverse media, waaronder de terughoudende Associated Press, uitgeroepen tot de nieuwe president van Amerika. De zittende president Donald Trump vermoedt verkiezingsfraude en wil de uitslag via de rechter aanvechten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Juristen geven Trump echter weinig kans van slagen, ook omdat de bewijslast bij zijn campagne ligt. Diverse premiers en staatshoofden, waaronder Mark Rutte, hebben Biden en vicepresident Kamela Harris inmiddels al gefeliciteerd.

Naar verwachting duurt de nasleep nog maanden en is het de vraag hoe de financiële markten maandag gaan reageren.

De Bitcoin prijs houdt zich vooralsnog goed, de vrees vooraf van plotse koersschommelingen bleven uit. De komende week moet de cryptomunt de $14.000 houden voor meer optimisme. Het is bijna drie jaar geleden dat de all-time high van $20.089 is bereikt.

2020 is tot nu toe een ongekend jaar, voortgedreven door een sterkere vraag vanuit bedrijven. Bitcoin was voorheen een retailgedreven beestje, maar dit jaar is er echt sprake van een trendbreuk.

Bedrijven als Square, MicroStrategy en Stone Ridge zetten Bitcoin op hun balans. JP Morgan vergelijkt bitcoin met goud en PayPal start met de verkoop van BTC binnen haar eigen ecosysteem. Inmiddels is betaalverwerker Square, een grote contributor binnen het Bitcoin ecosysteem, groter dan Goldman Sachs.

Op 9 september stond de koers van Bitcoin nog op $9.825, terwijl op 6 november een top van $15.969 op de Bitstamp grafiek is bereikt. Dat is een stijging van 62% in minder dan twee maanden tijd.

Analisten blijven optimistisch over de koers op de middellange termijn, ondanks de verwachte maandenlange nasleep in Amerika.

On-chain data

BTC Times haalt bijvoorbeeld on-chain statisticus Willy Woo aan, die de afgelopen run als de ‘meest organische stijging in jaren’ classificeerde.

In zijn draadje noemt hij een aantal argumenten die ook op deze site veelvuldig de revue zijn gepasseerd. Hij baseert zich daarbij op Glassnode, een marktonderzoeker uit Berlijn die de Bitcoin blockchain continu in kaart brengt.

Allereerst is er simpelweg sprake van minder aanbod van Bitcoin op beurzen. Een trend dat bezitters zelf hun Bitcoin willen beheren en voor de (middel) lange termijn opslaan.

Ook Delphi Capital bevestigt deze trend, zie het onderstaande plaatje.

Bitcoin koers daalt na uitroepen Biden als winnaar, maar herstelt bij $14.700

En dat is bullish, want een signaal dat men voorlopig niet wil verkopen. Het gevolg is minder aanbod op de openbare marktplaatsen. Bij een toenemende vraag moet de prijs wel stijgen.

Vraag is wel hoe deze trend standhoudt zodra de volatiliteit toeneemt zoals een forse daling of juist een nieuwe bullrun.

Een ander gevolg van het oppotgedrag is dat het aantal lange termijn bezitters (HODL’ers) procentueel toe blijft nemen. Het zit zelfs op een hoger procentueel niveau dan op oktober 2017, vlak voor de vorige bullrun.

Een macro analist als Raoul Pal ziet dat als een zeer bullish teken. Hij ziet fundamenteel géén weerstand zodra Bitcoin zijn support bij $14.000 heeft gevonden.

FUD in de markt

Beleggers mogen vooralsnog opgelucht adem halen dat het tumult rondom de Amerikaanse verkiezingen én de recente actie van de FBI om bijna 1 miljard dollar aan Silk Road Bitcoin in beslag te nemen, vrijwel amper invloed lijkt te hebben op de prijs.

Eerdere Fear, Uncertainty & Doubt (FUD) in de markt had ook amper effect op de prijs: Kucoin hack; CFTC/FBI onderzoek naar BitMEX; OKEx-oprichter die spoorloos verdwijnt; Huobi-directeur die opgepakt is.

De komende week moet duidelijk worden of Bitcoin de $14.000 als stevige bodem houdt en ‘we’ weer omhoog mogen kijken.

Beleggers en analisten die al langer in de markt zitten: zodra je tante, buurman of kapper begint over Bitcoin, dan is dat een signaaltje dat de interesse onder de ‘slapende’ massa toeneemt.

Commentator én bitcoiner Max Keiser doet in ieder geval gelijk een Bitcoin in het zakje. De prijs gaat – op den duur – naar $400.000 zodra Biden de verkiezingen wint.

Keiser verwacht dat de gelddrukpers door blijft ratelen en dat het verse geld ook naar Bitcoin stroomt. Beleggers zullen Bitcoin steeds meer als alternatief voor aandelen, obligaties én ook goud zien. Bitcoin heeft in 2020 vier keer meer rendabel dan goud.

Let wel op: beleg alleen met geld wat je kunt missen. Cryptocurrency’s vallen binnen de hoogste risicoklasse bij toezichthouders.

De prijs in euro:

Lees meer over:
BitcoinBTCkoers

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Bitcoin
El Salvador lanceert Freedom Visums voor bitcoiners met veel geld

De overheid van El Salvador werkt samen met Tether om het ‘Adopting El Salvador Freedom...

Nieuws
Bitcoin ETF van VanEck krijgt de ticker $HODL

De ticker van de bitcoin ETF van VanEck krijgt de afkorting $HODL. Dat blijkt uit...

Nieuws
Nieuws
Kazachstan blokkeert 980 cryptobeurzen, waaronder Coinbase en Bybit

In 2023 blokkeerde de Kazachse Financial Monitoring Agency (FMA) de weg tot bijna duizend cryptobeurzen....

Nieuws
VanEck: bitcoin kan in 2024 een enorme instroom van $2,4 miljard zien

VanEck voorspelt dat er $2,4 miljard stroomt naar Bitcoin ETF's in 2024 en verwacht recordhoogtes...

Lees meer