Inflatiecijfer Amerika ongunstig voor bitcoin

Inflatiecijfer Amerika ongunstig voor bitcoin

De prijzen liggen in Amerika in augustus 2022 liggen 8,3% hoger dan in augustus 2021. Dat maakt Amerikaanse Bureau of Labor Statistics deze dinsdagmiddag bekend. Analisten gingen uit van 8,1% dus het cijfer valt hoger uit.

Maand op maand (augustus 2022 ten opzichte van juli 2022) is er ook nog sprake van een stijging: +0,1%. Dit terwijl analisten anticipeerden op een maand op maand daling van -0,1%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Amerikaanse arbeidsmarktbureau publiceert elke maand de zogenaamde consumentenprijsindex (CPI), waaruit is op te maken of een mandje van producten en diensten in prijs is gestegen. Ten opzichte van 2021 is er - nog steeds - sprake van stijgende prijzen. In Nederland was het augustuscijfer een +12%, in Amerika nu dus +8,3%. Met name energie en voedsel is veel duurder geworden.

Centrale banken doen er alles aan om de stijgende prijzen de kop in te drukken onder meer door de rente te verhogen. Doordat geld duurder wordt, wordt er ook minder geld in de economie gepompt met als doel om het geheel af te koelen.

Deze afname van liquiditeit is momenteel niet gunstig voor 'risicovolle' assets zoals Tesla, goud en bitcoin. Beleggers vluchten naar de dollar en Amerikaanse obligaties, ook omdat de spaarrente weer wat is toegenomen.

Ongunstig ook voor bitcoin, dat naar $21.270 zakte op de Bitstamp grafiek.

Lees meer over:
Amerika VS inflatie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties