Bitcoin prijs veert op naar $37.130 (+5%)

Een maandag met twee gezichten. In eerste instantie dipte de koers naar $32.937 om later op de dag naar $37.130 te stijgen. De koers schrijft een nette plus van ruim 5% over het afgelopen etmaal.

De prijs in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Analisten anticipeerden op het vullen van de zogenaamde 'CME gap'. Dat is het prijsverschil tussen de bitcoin spotprijs en futuresprijs.

De spothandel gaat 24 uur, 7 dagen per week door, terwijl de futureshandel (CME beurs) om vrijdagmiddag sluit. Schommelt de koers in het weekend hevig, dan ontstaat er een gat op maandagochtend.

Historisch zijn er diverse gaps die nog niet gevuld zijn, zo ook een gap bij $32.967 van juli 2021. Deze is vanmiddag gevuld zoals verwacht.

Het duikelen van de prijs had onder meer ruim $140 miljoen aan liquidaties op de futuresmarkten tot gevolg.

On-chain zag het er al eerder wat florissanter uit. Analist Charles Edwards lichtte de Network-to-Value (NVT)-indicator eruit die op een historisch laag niveau gekelderd was.

Network-to-Value (NVT) is de totale waarde van het netwerk (marktprijs x gedolven units, ook wel bekend als de marktkapitalisatie) en deelt deze door het 90 daagse gemiddelde van de dagelijkse transactiewaarde.

Edwards ziet dat de waarde van deze indicator groen uitschiet, een signaal dat de bodem steeds dichterbij komt.

Ook de doorgewinterde handelaar Alistair Milne wijst erop dat er meer bitcoins voor de lange termijn zijn vastgeklikt dan eerder historisch is voorgekomen.

Hoewel het nog te kort dag is om verregaande conclusies te trekken, zijn er ook andere, meer positieve geluiden in de markt.

Onder meer deze analiste van Tasha Labs merkt op dat de (verwachte) rentesprongen van de Amerikaanse centrale banken niet perse desastreus hoeven uit te pakken voor 'risicovolle' assets zoals bitcoin, goud en aandelen. Assets die deze maand fors gecorrigeerd zijn.

Technisch gezien ziet het er blijkbaar ook wat positiever uit, op de korte termijn weliswaar.

John Bollinger, waar de technische indicator Bollinger Bands naar is vernoemd, vermoedt dat een bodem aan zit te komen.

De Nederlandse handelaar Michaël van de Poppe voorziet een test van het $38.000 niveau. Lukt dat, dan ligt zelfs een koers van $40.700 in het verschiet.

Later waarschuwt hij dat de correctiefase overigens nog niet helemaal voorbij hoeft te zijn.

De komende periode heeft bitcoin meer vraag nodig om te stijgen logischerwijs. Dan helpt het als whales, die de afgelopen maand relatief rustig waren, weer wat bijkopen.

Willy Woo ziet in zijn metric een voorzichtig piekje.


Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...