Bitcoin koers lijkt te herstellen vanwege deze 3 redenen

10602 totale weergaven
bitcoin koers

In de afgelopen drie dagen is de Bitcoin koers met 0,85% gestegen, volgens CoinMarketCap. Dit betekent dat er weer positief sentiment is in de markt, in tegenstelling tot de dalende trend van eerder deze week. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld op $64,361. Dit is een kleine verbetering na een week van dalingen. Drie belangrijke redenen hebben deze prijsstijging veroorzaakt.

Vermoeidheid van de bears helpt bitcoin

De afgelopen week zagen we veel verkopen van Bitcoin, zoals een slapende wallet die 25.000 BTC in zes transacties verplaatste. Deze wallet was ongeveer 3 tot 5 jaar inactief en verplaatste plotseling meer dan $1,6 miljard aan Bitcoin.

CryptoQuant’s analist Maartunn meldde ook dat een onbekende partij twee grote transacties deed, goed voor meer dan 11.000 BTC. Deze bewegingen wezen op een verkoopgolf, wat bijdroeg aan de recente prijsdaling.

Maar door de langdurige verkoopdruk lijken de bears uitgeput. Dit zorgt voor een natuurlijke kans voor kopers, wat de recente stijging in de Bitcoin koers kan verklaren.

Optimisme over spot Bitcoin ETF’s

Spot Bitcoin ETF’s hadden veel uitstroom, met een rapport van Farside Investors dat $545 miljoen aan opnames in de afgelopen week meldde. Dit zorgde voor zorgen over de korte termijn prestaties van Bitcoin, vooral omdat ook de handelsactiviteit afnam.

Ondanks de uitstroom blijven spot Bitcoin ETF-uitgevers optimistisch en verwachten ze binnenkort een ommekeer en instroom. Deze optimistische houding laat zien dat er geloof is in het herstelpotentieel van de Bitcoin koers.

Positieve vooruitzichten voor Ethereum ETF

De markt houdt ook de ontwikkelingen rond spot Ethereum ETF’s in de gaten. Aanvragers hebben hun S-1-aanpassingen ingediend en wachten op goedkeuring van de United States Securities and Exchange Commission (SEC). Er wordt gespeculeerd dat de goedkeuring al in de eerste week van juli kan komen.

De SEC heeft onlangs haar onderzoek naar Ethereum 2.0 in de zaak met ConsenSys afgerond, wat goed nieuws is voor de spot Ethereum ETF. Een positieve uitkomst hier kan ook gunstig zijn voor Bitcoin.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd