Bitcoin koers loopt tegen technische correctie aan, maar de meeste lichten staan op groen

Bitcoin koers loopt tegen technische correctie aan, maar de meeste lichten staan op groen

De bitcoin koers is na het aantikken van de 21.000 dollar aan een verse correctie begonnen. Op dit moment heeft die correctie ons tot 20.200 dollar gebracht, maar volgens Aayush Jindal van NewsBTC is er een kans dat bitcoin vanaf hier aan een nieuwe opleving begint.

Belangrijke koersniveaus

Na een periode van twee bijna saaie maanden rond de koers van 19.000 dollar, begon bitcoin deze week plotseling aan een behoorlijke stijging. Die nam de koers dus mee tot de 21.000 dollar, totdat er weer een correctie begon. Uiteindelijk werd daarbij zelfs het belangrijke 23,6 procent Fibonacci-niveau van de opleving van 19.266 dollar naar 21.021 dollar gebroken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op dit moment handelt bitcoin boven de magische grens van 20.000 dollar en het 100-uur voortschrijdend gemiddelde. Daarmee lijkt bitcoin zich redelijk stabiel te houden boven de cruciale 20.000 en 20.200 dollar.

Bitcoin koers loopt tegen technische correctie aan, maar de meeste lichten staan op groen

Als we vanaf hier naar boven kijken, dan komen we de eerste weerstand in de uurgrafiek tegen op 20.400 dollar. Er lijkt zich echter ook een belangrijke bearish trendlijn te vormen die precies rond dat punt (20.440 dollar) een probleem kan worden. Wat dat betreft zijn alle ogen in de uurgrafiek dus op die koers gericht.

Als het lukt om die koers voorbij te gaan, dan komt daarna natuurlijk weer de weerstand rond de 21.000 dollar in het spel. Mocht het de bulls lukken om op dat punt de beren te verslaan, dan lijkt de weg naar de weerstand op 22.000 dollar open te liggen.

Verliezen op komst?

De belangrijkste weerstand lijkt zich op de uurgrafiek dus te vormen rond de koers van 20.440 dollar voor bitcoin. Als het niet lukt om die koers te doorbreken, dan is het goed mogelijk dat we aan verse dalingen beginnen. Als we naar beneden kijken, dan ligt de eerste steun voor bitcoin op 20.150 dollar in de uurgrafiek.

De volgende grote steun komen we tegen op de belangrijke psychologische grens van 20.000 dollar, die wederom de top van de bullmarkt van 2017 markeert. Ook het 100-uur voortschrijdend gemiddelde is een belangrijke lijn om in de gaten te houden als het op steun aankomt.

Daarnaast moeten we de macro-economische situatie waar de wereld zich in begeeft niet vergeten. Vandaag kunnen we weer wat Amerikaanse inflatiecijfers verwachten met de Core PCE, waarvan de verwachting is dat deze op 5,2 procent binnenkomt voor september. Mocht dat getal lager uitvallen, dan is dat goed voor bitcoin en andersom.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties