Bitcoin koers onder $30.000, met $1,1 miljard aan futures geliquideerd

De bitcoin prijs is de afgelopen 24 uur onder de $30.000 gedaald, een voorval waar analisten al op voorbereid waren. Het heeft tot gevolg dat handelaren met een long positie geld verliezen. Coinglass ziet dat er cryptomarkt breed 1,1 miljard dollar aan futures in rook is opgegaan.

De soap rondom stablecoin $UST van de Luna Guard Foundation heeft deze daling getriggerd en gezorgd voor extra onrust op de markt. Ook de hoge correlatie met traditionele markten speelt bitcoin parten. Dat heeft onder meer tot gevolg dat whales, grote entiteiten op de markt, ook hun btc in grote getale naar beurzen sturen om te verkopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Angst in de markt

Er is paniek en angst in de markt, een logische reactie op de huidige marktontwikkelingen. De Fear en Greed Index staat op '10', wat staat voor 'extreme angst'. Sinds november 2021 is deze graadmeter van angst en hebzucht niet meer boven de '60' geraakt.

Bitcoin koers onder $30.000, met $1,1 miljard aan futures geliquideerd
bron: Fear & Greed Index

Op deze dinsdagochtend lijkt er sprake van voorzichtig herstel met een koers boven de $32.000. Is de bodem bereikt? Analist Matthew Hyland heeft de bearmarkt van 2014 over de huidige markt gelegd.

Analist Plan C ziet dat de koopkracht op de markt weer toeneemt. Dit koopvolume kan de koers boven de $30.000 houden.

Woensdag worden de inflatiecijfers uit Amerika gepubliceerd. Dat is wederom een nieuwsevent waar de koers op kan reageren. Volgens de Clark Moody Dashboard is de bitcoinmarkt na de correctie ~617 miljard dollar waard, circa 5% van de totale goudmarkt.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...