Bitcoin koers staat voor een mogelijke rally in juli, maar er zijn risico’s

7337 totale weergaven
bitcoin koers risico's

Ondanks het optimisme van beleggers over de toekomst van Bitcoin zijn er een paar problemen die de Bitcoin koers kunnen beïnvloeden. Sommige analisten denken dat de prijs kan dalen tot $ 50.000. Maar wat zijn de indicatoren waar we rekening mee moeten houden in juli?

Bitcoin koers kan mogelijk dalen door het nemen van winst

Technische indicatoren geven aan dat veel beleggers hun winst willen nemen nadat Bitcoin erg volatiel is geweest. Dit blijkt uit de Adjusted Spent Output Profit Ratio (aSOPR) van Bitcoin, die sinds mei is gestegen van 1 naar 1,03. Dit betekent meestal dat beleggers winst nemen, wat normaal is in een gezonde markt.

Aan de andere kant wijst de Net Unrealized Profit and Loss (NUPL) van Bitcoin op een mogelijke marktcorrectie, met een waarde van 0,54. Ook de 24-uursgrafiek van Bitcoin laat zien dat de prijs in juli mogelijk onder de $ 55.000 kan breken. Vannacht daalde de koers al even onder dit punt, maar herstelde het redelijk snel naar $ 55.500.

Mt. Gox uitbetalingen van Bitcoin

Een groot risico voor de Bitcoin koers in juli is de uitgifte van fondsen aan de schuldeisers van Mt. Gox, na bijna tien jaar onderhandelen. Ongeveer 140.000 BTC, ter waarde van meer dan $ 9 miljard, wordt verdeeld. Dit kan de markt verstoren.

Veel mensen denken dat schuldeisers hun Bitcoin zullen verkopen voor winst, aangezien ze sinds de hack in 2014 een enorme winst hebben behaald. Eerdere uitbetalingen leidden ook tot prijsdalingen, zoals de grote verkoop door Gemini-gebruikers in mei.

“De uitgifte van $ 9 miljard aan Bitcoin en Bitcoin Cash door Mt. Gox kan voor verkoopdruk zorgen,” zei analist Degen Kid. “Maar ik verwacht dat de prijs boven de $ 55.000 blijft.”

Mogelijke stijging voor de Bitcoin koers

Ondanks deze uitdagingen blijven sommige Bitcoin optimisten geloven in een prijsstijging in juli. Ze denken dat een daling naar $ 55.000 nieuwe investeerders kan aantrekken, zowel particulieren als bedrijven, wat de prijs kan laten stijgen.

“Als deze daling gebeurt, kan het de beste koopkans zijn,” zei Degen Kid. “Het is de correctie waar late kopers op wachten en een kans voor verkopers om weer in te stappen.”

Op dit moment probeert Bitcoin de $ 60.000 terug te krijgen en een daling onder de $ 55.000 begin juli te voorkomen.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...