Vermogensbeheerders gefrustreerd over onduidelijke regels rondom Bitcoin (BTC)

1051 totale weergaven

In veel landen worden de regels rondom bitcoin (BTC) steeds duidelijker. Sommige gebieden proberen met zo min mogelijk regels bitcoiners aan te trekken, terwijl andere een strenger beleid voeren. Toch zijn de regels rondom het relatief nieuwe geld nog lang niet voor iedereen duidelijk.

Een voorbeeld daarvan zijn vermogensbeheerders in Amerika. Jim Paulsen van Leuthold Group Chief Investment klaagt in gesprek met Reuters, hij is gefrustreerd over het feit dat zij geen bitcoin mogen beheren voor hun klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investeren in bitcoin

Voor de gemiddelde Amerikaan (of Nederlander) is het kopen en bewaren van bitcoin tegenwoordig relatief makkelijk. Afhankelijk van waar je woont moet je je aan bepaalde regels houden (vaak moet je persoonsgegevens delen) en je kunt aan de slag via tal van bedrijven.

Vermogensbeheerders hebben echter vaak te maken met extra richtlijnen en regels waaraan zij moeten voldoen.

Leuthold Group heeft $1 miljard aan assets in beheer, maar kan volgens Paulsen, Chief Investment Officer, niet aan de slag met BTC. Paulsen: ”Bitcoin is interessant omdat de correlatie met aandelen en andere assets erg laag is.”

Wat wel en niet mag is voor Leuthold Group nog niet duidelijk. Dat biedt kansen aan andere partijen overigens. Want verschillende banken en andere financiële instellingen bieden inmiddels bitcoin custody services aan.

Alternatieven

Dit soort fondsen hebben vaak wél al jaren ervaring met andere financiële producten zoals exchange-traded funds (ETFs) en bijvoorbeeld futures. Dit zijn manieren om indirect toch mee te doen in de markt van bitcoin en zo te kunnen profiteren van de koersschommelingen.

Partijen als MicroStrategy, Tesla en Square hebben inmiddels bitcoin op de balans staan. Het lijkt een kwestie van tijd voordat er ook een draaiboek ligt voor grote vermogensbeheerders.

Tot het zo ver is moeten zij echter vaak klanten teleurstellen. Jimmy Lee, directeur van Wealth Consulting Group, is ook gefrustreerd. Zijn klanten gaan uiteindelijk zelf opzoek naar hoe zij aan de slag kunnen met BTC. Stiekem is dat voor bitcoin niet eens slecht nieuws.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...