CoinMarketCap lekt 3,1 miljoen e-mailadressen van gebruikers na hack

De grote website CoinMarketCap is naar verluidt slachtoffer geworden van een hack. Een lijst van 3,1 miljoen e-mailadressen van het cryptoplatform gaat rond in verschillende hackers community's. Dat meldt Have I Been Pwned.

CoinMarketCap werd in 2013 opgezet door één iemand. Inmiddels gebruiken honderden miljoenen mensen de website. In 2020 werd het platform voor $300 miljoen overgenomen door Binance. CoinMarketCap staat bekend om de vele cryptocurrency's en tokens die je er kunt vinden, aangevuld met prijsinformatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De reactie van Binance-directeur Changpeng Zhao:

CoinMarketCap hack

CoinMarketCap heeft het lek inmiddels bevestigd tegenover Cointelegraph: ''Hoewel de gegevenslijsten die we hebben gezien alleen e-mailadressen zijn, hebben we een verband gevonden met ons klantenbestand."

Het prijsplatform ontkent dat de hackers ook wachtwoorden hebben kunnen zien. Maar mocht je ooit een account hebben aangemaakt op CoinMarketCap is het handig om voor de zekerheid je wachtwoord aan te passen. Wanneer je hetzelfde wachtwoord gebruikt op andere websites is het ook verstandig deze na te lopen.

Een woordvoerder van CoinMarketCap geeft uitleg: "We hebben geen enkel bewijs gevonden van een datalek bij onze eigen servers - we onderzoeken dit probleem actief en zullen onze klanten op de hoogte stellen zodra we nieuwe informatie hebben."

Het is nog niet bekend hoe de hackers aan de informatie zijn gekomen. Voorlopig wijst CoinMarketCap naar mogelijke andere bronnen van het lek: "Aangezien er geen wachtwoorden zijn opgenomen in de gegevens die we hebben gezien, denken we dat deze hoogstwaarschijnlijk afkomstig zijn van een ander platform waar gebruikers wachtwoorden op meerdere sites opnieuw hebben gebruikt."

CoinMarketCap is een informatiewebsite dat inmiddels in handen is van cryptobeurs Binance. Op het platform zelf staan geen klantenfondsen, maar de informatie kan wel gebruikt worden om bijvoorbeeld accounts bij beurzen of online brokers binnen te dringen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinmarketcap

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...