Bitcoin koers stijgt naar $31.536, tientallen miljoenen dollars aan shorts in rook op

De bitcoin koers heeft vannacht weer een scherpe opwaartse beweging gemaakt om boven de 30.000 dollar uit te komen. Bij die opwaartse beweging zijn een hoop bears verrast, want er werden op woensdag in één uur tijd voor meer dan 53 miljoen dollar aan shorts geliquideerd.

Scherpe stijging bitcoin

In een korte periode van slechts drie uur schoot de bitcoin koers van 29.905 naar 31.377 dollar. Een stijging van bijna 5 procent die veel shortposities in de problemen bracht en voor een kleine short squeeze zorgde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Over de afgelopen 24 uur werden er door de positieve koersactie voor 101 miljoen dollar aan shortposities geliquideerd en in één uur tijd dus voor 53 miljoen dollar. In totaal werden er in de markt meer dan 101.699 handelaren geliquideerd voor een totaalbedrag van 272,44 miljoen dollar.

De grootste liquidatie vond plaats op OKX, waar één short van 5,54 miljoen dollar werd geliquideerd tijdens de agressieve opleving van bitcoin. Inmiddels zijn we echter weer wat van die opleving verloren, want bitcoin handelt momenteel net boven de 30.000 dollar.

Wachten op de Amerikaanse inflatiecijfers

De koers schommelt al enige tijd heen-en-weer tussen de 29.000 en 31.000 dollar en lijkt op zoek naar een bodem. Goede handelaren kunnen hiervan profiteren met snelle koerswinsten, maar voor de hodlers zijn vooral de meer lange termijn vooruitzichten van bitcoin interessant.

Hierbij lijken de macro-economische omstandigheden nog altijd de dominante factor te zijn. De Amerikaanse inflatie zit momenteel op zijn hoogste punt in 40 jaar tijd en aankomende vrijdag worden de meest recente cijfers gepubliceerd.

Alle ogen zijn dan ook gericht op die publicatie, want de Federal Reserve, de belangrijkste centrale bank ter wereld, baseert zich voor hun beleid vooral op die cijfers. De kans lijkt echter klein dat de renteverhogingen op deze korte termijn al effect sorteren en dat de inflatie een stuk lager uitvalt dan verwacht.

Het meest waarschijnlijke scenario is dat de inflatie redelijk gelijk is met die van de laatste maanden en dat de Federal Reserve niet van de gekozen koers afwijkt. Alleen bij een extreme hoge of extreem lage score zal de Federal Reserve zich mogelijk bezinnen op de strategie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....