Bitcoin koers van 10.000 dollar in aantocht? Deze analist denkt van wel

De prominente bitcoin hater, fondsmanager, podcaster en goldbug Peter Schiff heeft weer eens een doemscenario gedeeld voor de bitcoin koers. Hoe serieus we de analyses van Schiff moeten nemen is de vraag, want de beruchte goudbaron roept al jaren dat bitcoin naar nul gaat en zit er wat dat betreft al jaren compleet naast.

"Bitcoin gaat minimaal naar 10.000 dollar"

Goldbug Peter Schiff deelde via Twitter een grafiek waarin verschillende bearish patronen te herkennen zijn. De grafiek laat onder andere een dubbele top, een hoofd en schouders patroon en een rising wedge zien. Stuk voor stuk patronen die over het algemeen donder voorspellen voor de toekomst van de koers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ditmaal waarschuwt Schiff in zijn doembericht voor een koersval die bitcoin tot minimaal 10.000 dollar en waarschijnlijk lager zal brengen.

Als het aan Peter Schiff ligt is het dus tijd om de riemen vast te maken voor bitcoiners en zit het feestje van de rally van de afgelopen weken er snel op. Eerder noemde Schiff de rally van de afgelopen weken al een "rally voor sukkels" en ziet hij weinig kans op het herpakken van de all-time high van 69.000 dollar van november 2021.

Dit baseert Schiff op het feit dat er steeds meer cryptocurrency's bijkomen en dat er dus eigenlijk helemaal geen sprake van schaarste is. Schiff ziet namelijk weinig tot geen verschil tussen bitcoin en andere digitale tokens.

Niet de eerste keer dat Schiff dit voorspelt

Het is niet de eerste keer dat Schiff een koersval van bitcoin naar 10.000 dollar voorspelt. Al moeten we Schiff nageven dat bitcoin sinds het begin van dit jaar al een paar flinke dalingen achter de rug heeft. Wat dat betreft heeft de goldbug wel een beetje gelijk met zijn voorspellingen. Als we echter naar het grote plaatje kijken, dan zijn er weinig assets die zich met de prestaties van bitcoin kunnen meten.

Vanaf het dieptepunt van dit jaar van 17.600 dollar heeft bitcoin echter alweer een behoorlijk herstel achter de rug. Op het moment van schrijven handelt bitcoin namelijk weer op 24.000 dollar, wat vanaf dat dieptepunt gemeten een stijging van ongeveer 40 procent betekent.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....