Bitcoin koers zakt tot onder $40.000, daalt weer 15% in 24 uur

Bitcoin is vannacht nog wat verder omlaag gezakt. De koers van de grootste cryptomunt duikt zelfs onder de $40.000. Daarmee staat de prijs 40% van de all-time high vandaan.

Bitcoin daalt verder

Ook vannacht ging de malaise rond de grootste cryptomunt nog even door. De Bitcoin koers stond gisteren rond dezelfde tijd nog rond de $45.000. Nu is dat wel anders: het tikte zelfs de $38.600 aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee heeft Bitcoin bijna 15% ingeleverd in één etmaal. Vanaf de all-time high van een maand geleden, is dat maar liefst 40%! Op moment van schrijven kost één bitcoin ongeveer $39.000.

Bitcoin koers zakt tot onder $40.000, daalt weer 15% in 24 uur

De koers is daarmee op het laagste punt in 14 weken aangekomen. Op 7 februari stond deze door de Tesla-koopt-Bitcoin-pump voor het laatst rond dit niveau. De állereerste keer dat Bitcoin rond de $40.000 stond, was in de tweede week van februari.

Een aanleiding voor de daling kan het ‘nieuws‘ vanuit China zijn. Reuters vermeldde in een artikel iets over een ‘verbod op Bitcoin in China’. Volgens bekenden met de materie ging het echter om fake news.

Bitcoin naar beurzen

Gisteren gebeurden er weer een aantal opmerkelijke dingen. Zoals we ook in Data Dinsdag al vermeldden, zat er weer een stijgende lijn in de instroom van bitcoin naar beurzen toe. Wat opviel was dat Coinbase wél verder leegliep, maar dat derivatenbeurzen en vooral Binance veel stortingen verwerkten.

Zo is er gisteren $1,4 miljard aan bitcoin op de beurs van ‘CZ’ gestort. Naast dat het voor bearish speculatie zorgt, kan het ook zorgen voor een verkoopdruk. Dat hebben we vannacht kunnen merken, met de flinke daling.

Lex Moskovoski, CIO bij Moskovoski Capital, deelde een grafiek waarin te zien was dat er op 18 mei (gisteren, red.) 22.917 BTC in één uur naar gecentraliseerde beurzen werd gestuurd. Dit was de instroom per uur de grootste was sinds de crash van de ‘Zwarte Donderdag’ van maart 2020.

Dit is ook te zien in de zogenoemde ‘realized cap’. Voor het eerst sinds maart vorig jaar daalde deze metric, zoals _Checkmate laat zien op Twitter. Het is een indicator die de prijs van Bitcoin berekent op basis van de on-chain data. Gisteren waren er netto meer mensen die hun bitcoin verplaatsten voor een goedkopere prijs, dan waarvoor ze hem ontvingen. Daarmee is de realized cap voor het eerst in lange tijd iets gedaald.

Reden tot vrolijkheid

Ondanks de harde daling, zien sommige analisten redenen om optimistisch te zijn. De populaire analist Lark Davis merkte op dat Bitcoin voor het eerst sinds maart 2020 qua indicators op oversold staat. Het suggereert dat de crash zijn diepste punt heeft bereikt.

Anderen zien deze ‘capitulatie’ dan weer als een katalysator voor een bullish herstel. Is het marktpsychologie die z’n werk doet? Bitcoin is hard gestegen en heeft veel nieuwkomers verwelkomd. Schijnbaar is er daarmee een hele groep speculanten bijgekomen, die puur kijken naar korte termijn en emotioneel handelen.

Die emoties gelden in opwaartse beweging (hebzucht) en tijdens dalingen (angst). PlanB vat het op de volgende manier samen: “Hebzucht en angst zullen er altijd blijven, zelfs inflatie zal angst niet wegnemen.”

De fundamentals achter Bitcoin bestaan nog steeds: Bitcoin is wél schaars en fiatgeld niet. Bitcoin biedt financiële vrijheid én privacy aan ieder die dat nodig acht en het is het netwerk ter wereld dat het snelst de $1.000 miljard bereikte. Het is decentraal en gedistribueerd en het is relevanter dan ooit.

Volg het laatste bitcoin nieuws via onze app. De versie voor Android is hier te downloaden. Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
prijs

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

  Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

  volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
  De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

  De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

  Nieuws
  Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

  BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

  Nieuws
  Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

  Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

  Dogecoin en meme coins Nieuws
  DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

  Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

  Lees meer