Bitcoin kopen of niet? Deze Amerikaanse staat start onderzoek voor $50.000

Ga ik bitcoin kopen of niet? Het is voor de ene partij een wat makkelijkere beslissing dan voor de andere. In het Amerikaanse North Carolina kijkt men of de staat ook moet gaan sparen in BTC. Daar is wel een studie voor nodig.

In een stap richting een meer formele erkenning van bitcoin, heeft het Huis van Afgevaardigden van North Carolina het Huiswetsvoorstel 721 aangenomen, waarbij een studie ter waarde van $50.000 wordt opgetuigd om de voordelen en implicaties te onderzoeken van het aanhouden van cryptocurrencies, met name Bitcoin, en edelmetalen zoals goud in de staatskas.

Het aangenomen wetsvoorstel draagt de staatskas op om het proces van kopen, opslaan, verzekeren en liquideren van deze activa namens de staat te bestuderen​.

De potentiële voordelen van een dergelijke onderneming zijn veelvoudig. Ze bieden (in theorie) onder andere een vangnet tegen macro-economische factoren en kunnen zelfs kapitaalwinsten genereren. Als onderdeel van de studie zal het ministerie van Financiën onderzoeken “wat de verwachte impact is van het toewijzen van een deel van het Algemene Fonds aan investeringen in edelmetaal en virtuele valuta om te hedgen tegen inflatie en systemische kredietrisico’s, de algehele volatiliteit te verminderen en de portefeuillerendementen over tijd te verhogen.”

De studie zal ook de haalbaarheid van een “door de staat beheerd depot” voor deze soorten activa overwegen, waarbij de kosten, voordelen en veiligheid worden afgewogen tegen privaat beheerde bewaarfaciliteiten.

Dan Spuller, co-voorzitter van het North Carolina Blockchain Initiative, prees de politieke stap als “weer een overwinning van beide partijen”, eraan toevoegend dat het een belangrijke stap is naar een meer formele erkenning van Bitcoin in North Carolina.

Het ministerie van Financiën is van plan de resultaten van de studie voor 1 januari 2024 te rapporteren aan de Gezamenlijke Wetgevende Commissie voor Overheidsoperaties. Met dit onderzoek sluit North Carolina zich aan bij een groeiend aantal staten en landen die een kijkje nemen naar het potentieel van bitcoin als strategische investering.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...