Bitcoin kostprijs in Argentinië iets meer dan $4.000, blijkt uit deze deal

De Canadese Bitcoin miner Bitfarms heeft laten weten te gaan uitbreiden naar Argentinië. Zo is er een achtjarige energiedeal getekend waarin Bitfarms een stroomprijs van $0.022 per kilowattuur is gegarandeerd.

Een lage stroomprijs is als miner nodig om wereldwijd te kunnen concurreren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Goedkope energie 

Door de overeenkomst van de energieleverancier in het Latijns-Amerikaanse land kan de miner groeien.

Naast een toename van de mining capaciteit van zo’n 250% zorgt de goedkope energie ook nog eens voor een lagere kostprijs per Bitcoin. In de mining faciliteiten in Canada kost het minen van één Bitcoin zo’n $7.500.

In Argentinië kan naar schatting maar liefst 45% goedkoper, Bitfarms schat zo’n $4.125 per Bitcoin. Het gereduceerde kostenplaatje maakt het voor Bitfarms mogelijk de economische levensduur van veel oudere mining apparatuur te verlengen.

Dit komt doordat een groot deel van de oude hardware, die minder krachtig zijn dan de nieuwe, verplaatst gaan worden naar Argentinië zodra de faciliteit af is.

Door de lage energiekosten zijn deze ondanks de minder grote capaciteit alsnog rendabel. Eerder dit jaar had Bitfarms nog een bestelling gedaan van maar liefst 48.000 nieuwe miners. Deze worden dan ingezet op andere faciliteiten waarbij de energieprijs wat hoger ligt.

Uitbreiden heeft risicovermindering als gevolg

“De nieuwe faciliteit zorgt voor een verminderd risico, met het verlagen van de kostprijs zijn we voorbereid voor de nieuwe halving in 2024”, zo laat Bitfarms in een reactie weten.

De Bitcoin mining halving is een 4-jaarlijks voorgeprogrammeerd evenement in het Bitcoin protocol waarbij het aantal geminede Bitcoin per block wordt gehalveerd. Hierdoor verdienen de miners de helft minder na een halvening.

Een lage elektriciteitsprijs is daarom nodig om het minen zo winstgevend mogelijk te maken.

Als laatste heeft de miner laten weten dat ze dagelijks zo’n 7.5 Bitcoin aan hun reserves toevoegen. Deze staat momenteel op 650 Bitcoin ter waarde van zo’n 40 miljoen dollar. Bitfarms hoopt binnen de komende 7 weken 1.000 Bitcoin te bezitten.

Volg het laatste Bitcoin Nieuws via onze app. De versie voor Android is hier te downloaden.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
bitcoin miningmining