Miners haalde meer dan $1,5 miljard aan Bitcoin binnen in de maand maart

De hoge bitcoin koers is niet alleen goed nieuws voor hodlers, ook miners profiteren flink. Gezamenlijk verdiende ze al meer dan $1,5 miljard aan bitcoin (BTC) in maart van dit jaar.

Miners strijden met computerkracht op het recht om het volgende block van bitcoin te verwerken. Als beloning mogen zij transacties verwerken én krijgen ze 6,25 BTC. Dat laatste is heet block subsidie. Dat is nieuwe BTC waar de miner recht op heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bij elkaar opgeteld ontvingen miners deze maand zo’n $148 miljoen aan transactiekosten, $1,36 miljard kwam uit de block subsidie.

Nieuw record

In de maand februari werd er in totaal $1,36 miljard verdiend door de gehele mining sector. Dat record is nu al gebroken en we hebben nog een paar dagen te gaan. Dit is de derde maand oprij dat miners in dollartermen goed geld verdienen.

Bitcoin mining opbrengsten per dag volgens The Block:

Mining

Dit hoge bedrag komt niet uit de lucht vallen, eerder deze maand bereikte miners gezamenlijk al een omzetrecord voor 24 uur. Ze verdiende maar liefst $52,3 miljoen aan bitcoin op 1 dag.

Daarmee verbraken ze een oud record uit 2017. Toen verdiende miners echter wel nog meer bitcoin, maar door de harde prijsstijging de afgelopen maanden worden ook hier nu records gebroken.

De mining industrie groeit gestaag door. De interesse in het inzetten van energie om bitcoin te verdienen komt steeds meer van de grond. Wereldwijd komen er steeds meer projecten tot stand. Zelfs op landelijk niveau is dat het geval in bijvoorbeeld Pakistan. Een provincie is druk in de weer met een pilot om winstgevend bitcoin te delven met hun energieoverschot.

Iets dichterbij huis heb je een Noorse miljardair die vol inzet op bitcoin. Hij kocht recentelijk 1170 BTC en wil met een nieuwe startup met groene en goedkope energie bitcoin gaan delven. De onderneming genaamd Seetee heeft een simpel doel: zo efficiënt mogelijk BTC verdienen met onuitputtelijke bronnen.

Er gaat ook veel desinformatie over bitcoin mining rond. In ‘Bitcoin en energieverspilling: feiten en fabels‘ zetten we de misvattingen op een rij. Zo is de strijd om bitcoin zelfs goed voor de ontwikkeling van duurzame energiebronnen.

Lees meer over:
mining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...