Bitcoin leeft op, maar de meeste analisten verwachten een nieuwe crash

Bitcoin leeft op, maar de meeste analisten verwachten een nieuwe crash

Bitcoin krijgt momenteel een boost van de zwakte van de Amerikaanse dollar, maar de koersactie van de digitale munt is volgens vele analisten allesbehalve bullish. We zijn de week begonnen met een verse stijging die de bitcoin koers op 17.300 dollar brengt, maar analisten denken dat er onweer aankomt.

Slecht nieuws?

Het lijkt erop dat de Amerikaanse dollar de sleutel vormt in het geheel voor bitcoin. De Verenigde Staten maken zich momenteel klaar voor nieuwe inflatiedata en de rentevergadering van de Federal Reserve die daar op 14 december op volgt.

Nu het einde van het jaar nadert, vraagt iedereen zich af of we wederom de traditionele kerstmist-rally krijgen. Als we naar de miners kijken, dan lijkt het erop dat het weleens een rode kerst kan worden.

Veel miners staan momenteel onder grote financiële druk en dat kan weleens problemen opleveren voor de bitcoin koers. Als zij capituleren, dan bestaat er een kans dat bitcoin nog een schuiver maakt deze maand.

Ook de aandelenmarkt kan roet in het eten gooien. "Als de S&P 500 niet boven de 4.300 uitstijgt met een goed volume, dan was dit waarschijnlijk een bearmarkt-rally", aldus een bezorgde Crypto Tony.

Difficulty adjustment stevig omlaag

Op hetzelfde moment maakt het netwerk zich klaar voor een stevige neerwaartse difficulty adjustment. Het gaat om de grootste daling van de moeilijkheidsgraad voor miners in 17 maanden tijd. Dat laat ook zien dat steeds meer miners hun apparaten moeten uitschakelen om grotere verliezen te voorkomen.

De volgende difficulty adjustment staat voor 6 december op het programma en voor nu lijkt het om een daling van 7,8 procent te gaan. Dat kan de druk bij een aantal van de miners weer even weghalen en de winstgevendheid van de industrie een kleine boost geven.

Laten we voor de industrie hopen dat het op tijd is en dat er geen nieuwe miners kopje onder gaan of grote hoeveelheden bitcoin moeten verkopen. Dat laatste kan immers een druk op de koers geven waar we nu even niet op zitten te wachten.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties