Bitcoin maakt ‘macro bodem’, maar Van de Poppe waarschuwt voor “cruciaal” moment

De bitcoin koers klimt vandaag langzaam richting de 22.000 dollar, waarbij de Realized Price momenteel de grootste horde lijkt te vormen voor de bulls. Die koers ligt momenteel op ongeveer 21.700 dollar, precies de koers waar bitcoin zich nu bevindt. Het is nu dus aan de bulls om te laten zien dat ze deze rally door kunnen trekken.

Bitcoin heeft mogelijk nog lange weg te gaan

Als we de huidige bearmarkt van bitcoin vergelijken met die van 2014 en 2018, dan hebben we nog een lange weg te gaan. In 2014 handelde bitcoin namelijk 274 dagen onder de Realized Price en in 2018 ging het om 133 dagen. Op het moment van schrijven heeft bitcoin 'slechts' 40 dagen onder de Realized Price gehandeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op basis daarvan is de verwachting van sommige analisten dat het te vroeg is om het einde van deze bitcoin-winter aan te kondigen. Ook gezien de macro-economische omstandigheden, lijkt het onwaarschijnlijk dat de bearmarkt zomaar voorbij is en we aan een nieuwe feestperiode beginnen voor bitcoin.

On-chain analist Root is echter optimistisch en ziet dat de 90-day change van de Realized Price een "macro-signaal" afgeeft. Dat betekent dat we op basis van deze indicator een zogenaamde macro-bodem bereikt hebben, waarvan we mogelijk aan een nieuwe klim omhoog beginnen.

"Jackson Hole is cruciaal voor bitcoin"

Deze week start het Jackson Hole evenement van de Federal Reserve in de Verenigde Staten. Een belangrijk evenement voor de macro-situatie van de wereld, waar verwacht wordt dat Fed voorzitter Jerome Powell enkele belangrijke uitspraken over zijn strategie gaat doen.

De Nederlandse analist Michaël van de Poppe, die eerder aangaf te hopen dat de 21.500 dollar als support zou houden, geeft nu aan dat dit macro-evenement "cruciaal" is voor bitcoin.

Verder geeft Van de Poppe aan dat het belangrijk is om de Personal Consumption Expenditures Price Index (PCE) in de gaten te houden en dat ook de dans tussen de euro en de dollar een belangrijke macro-economische ontwikkeling is voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....