‘Bitcoin markt komt niet meer onder $1.000 miljard’

277 totale weergaven

De zeer gerespecteerde on-chain analist Willy Woo denkt dat het onwaarschijnlijk is dat de marktkapitalisatie van Bitcoin onder de $1.000 miljard zal dalen. In een reeks tweets legt hij uit dat er veel parallellen zijn met eerdere marktcycli waarin de koers explodeerde.

Bitcoin boven $1.000 miljard

De analist zet zijn statement kracht bij met onderstaande grafiek. Hierin is de prijsontwikkeling van de grootste cryptomunt te zien sinds 2010:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Ik zet Bitcoin op deze plek (zie grafiek, red.) in de bull-run vergelijken met eerdere cycli. On-chain data ondersteunt deze gedachte. Naar mijn mening is Bitcoin bezig om de eerste van de ‘double tops’ te voltooien en lijkt dat we het nu moeten doen met een 'ascending triangle'. De volatiliteit is zichtbaar lager in deze cyclus."

Als je deze uitspraak bekijkt met onderstaande grafiek erbij, snap je waar Woo het over heeft.

Vergeleken met 2013 en 2017 lijkt Bitcoin in een consolidatiefase te zitten, ergens halverwege de opmars. Je zou dus kunnen stellen dat de top volgens deze gedachte nog niet bereikt is.

'Bitcoin markt komt niet meer onder $1.000 miljard'

Als je deze uitleg iets breder trekt, zou je kunnen stellen dat de marktkapitalisatie van Bitcoin dan nooit meer onder de $1.000 miljard komt. De marketcap zou weer onder deze $1 biljoen komen als de prijs daalt tot onder de $53.500. Momenteel schommelt de koers boven de $60.000.

"Zodra we de consolidatie in deze regio voltooien, is het onwaarschijnlijk dat we ooit weer onder de $1T (trillion, red) zullen komen. De bodem van de volgende bearmarkt is historisch gezien hoger dan dit moment."

Willy Woo deed vorige week ook al de uitspraak dat 1 bitcoin ooit de waarde zal krijgen van $1 miljoen.

Hij merkt op dat 11,5% van alle bitcoin die in omloop is, is verstuurd sinds de marktkapitalisatie van Bitcoin boven de $1.000 miljard staat. Het geeft aan dat er veel steun is voor de huidige prijs: men verplaatst de bitcoin wel, maar dumpt deze niet.

Cathie Wood

Cathie Wood, de CEO van Ark Investments, deed in een aantal tweets hetzelfde als Willy Woo: Bitcoin een goede toekomst toewijzen. De topvrouw achter de vermogensbeheerder noemt dat Bitcoin de 'gouden standaard van vandaag de dag' kan zijn als manier om koopkracht te vergroten.

In het begin van de 20e eeuw was de gouden standaard nog voor veel landen een belangrijke houvast. Na de Grote Depressie verlieten ze achter elkaar deze monetaire natuurwet met het Bretton Woods-moment en de Nixon Shock in 1971.

Wood is ervan overtuigd dat de huidige technologische vooruitgang de ontwikkelingen uit de 18e eeuw "in de schaduw zet".

Ze denkt dat blockchain en kunstmatige intelligentie de wereld zullen veranderen, zoals elektriciteit dat deed. De invloed van onder andere Bitcoin zou vergelijkbaar kunnen zijn met die van telefonie, elektriciteit en de auto-industrie.

Yassine Elmandjra, analist bij Ark Investments, beweert dat Bitcoin op een dag de marktkapitalisatie van goud zou kunnen inhalen:

"Als je naar goud kijkt als een marktkapitalisatie van $10 biljoen, dan is bitcoin daar ongeveer 10 procent daarvan. Als we denken dat bitcoin een 100 keer betere versie is dan goud, dan is het veilig om te zeggen dat er een grote kans is dat bitcoin het marktaandeel van bitcoin gaat vervangen."

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over: