Bitcoin minen is 1,7% moeilijker

854 totale weergaven

Het minen van bitcoin
is 1,74% moeilijker geworden. Twee weken geleden was er nog sprake van een daling van 4%. Elke 2016 blocks wordt de moeilijkheidsgraad vastgesteld. In dit geval is de difficulty gestegen. Dat betekent dat er meer computerkracht nodig is voor het vinden van het volgende block in vergelijking met de vorige periode.

Over de jaren heen is de moeilijkheid fors gestegen, zoals ook in de onderstaande grafiek van Glassnode duidelijk wordt. De onderlinge concurrentie van de miners is de afgelopen twee weken weer toegenomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin minen is 1,7% moeilijker
bron: Glassnode, ontwikkeling van de moeilijkheidsgraad en de prijs

Miners hebben de afgelopen maanden soms noodgedwongen bitcoin moeten verkopen om financieel gezond te blijven. De bitcoin prijs is gedaald, terwijl de energielasten, personeelstekorten en overige operationele lasten zijn toegenomen. Miners in Texas moesten deels van het net afgekoppeld worden vanwege een te hoge spanning op het netwerk. Door de hittegolven draaiden de airco’s op volle toeren om gebouwen en huizen te koelen. Dat heeft ook zijn weerslag op de regionale miningmarkt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...