Bitcoin miner treft schikking van 20 miljoen dollar met energiepartner

Bitcoinbedrijf Core Scientific heeft een schikking getroffen van 20 miljoen dollar met zijn voormalige energiepartner Priority Power Management op last van de rechter in de staat Texas.

Tussen de bedrijven ontstond een geschil over twee mininglocaties in Texas met een totale capaciteit van 1.000 megawattpiek (MW). Volgens Michael Bros, directeur van Core Scientific is er in juni 2021 een exclusieve deal gesloten met Priority Power om de locaties te beheren en voor de juiste energiecontracten te zorgen. Volgens Bros is het rond mei 2022 duidelijk geworden dat de faciliteiten over onvoldoende stroom beschikten. Vervolgens betaalde het geen facturen meer van Priority Power.

De energiepartner beweert op zijn beurt dat Core Scientific hen nog 30 miljoen dollar schuldig is voor het werk dat men heeft uitgevoerd nog voordat het miningbedrijf faillissementsbescherming aan moest vragen eind 2022.

Uiteindelijk heeft de rechter besloten dat Priority Power recht op heeft op een vergoeding van 20,8 miljoen dollar. Deze komen in de vorm van apparatuur zoals stroomtransformatoren en stroomonderbrekers, afkomstig uit de boedel van het failliete Core Scientific. Ook zal Core Scientific Priority Power gaan introduceren als een betrouwbare partner bij de nieuwe eigenaren van de twee mininglocaties.

Core Scientific is failliet verklaard door dalende bedrijfsinkomsten, de scherp gedaalde bitcoin prijs en proceskosten die het heeft moeten maken voor een rechtszaak tegen cryptobank Celsius.

Core Scientific sloot in februari een deal met de New York Digital Investment Group om een schuld van $38,6 miljoen af te betalen door meer dan 27.000 miningrigs over te dragen die als onderpand zijn gebruikt.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...