Bitcoin miner wil capaciteit verdrievoudigen met $100 miljoen

Bitcoin miner wil capaciteit verdrievoudigen met $100 miljoen

Greenidge heeft $100 miljoen aan binnengehaald om meer bitcoin te minen in de Verenigde Staten.

Greenidge is in het bezit van het grootste bitcoin mining datacentrum in het noorden van de staat New York. Het nieuwe geld moet helpen om hun capaciteit in de VS te verdrievoudigen. Dat zegt het bedrijf in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

$100 miljoen

De $100 miljoen komt niet uit investeringen. Greenidge leent $81,4 miljoen van NYDIG. $26,5 miljoen komt van B. Riley Financial.

NYDIG is een bekende naam in de wereld van bitcoin. Dit bedrijf levert naast financiële diensten ook de infrastructuur voor bijvoorbeeld banken om bitcoindiensten aan te bieden.

Greenidge wil groeien naar een datacentrum van 4,7 EH/s in 2022. Greenidge geeft meer uitleg over hun plannen: "De overgrote meerderheid van de capaciteitsuitbreiding is gericht buiten de oorspronkelijke locatie van het bedrijf in New York."

Een van de nieuwe plekken ligt in South Carolina. Ook daar moet een groot datacentrum komen die volledig in het teken staat voor bitcoin. Volgens Greenidge zijn ze daar al mee begonnen. De miners in South Carolina verdiende zo'n 15% van de omzet in de afgelopen drie maanden.

Risico in New York

De staat New York staat niet te springen om bitcoin mining. De Amerikaanse senator Elizabeth Warren stuurde eerder een open brief aan Greenidge met het verzoek om meer details te delen over de klimaatafdruk van de operaties van het bedrijf. Meer specifiek gaat het om de operatie in New York waar Warren haar vraagtekens bij heeft. Warren is bezorgd over het energieverbruik van het bedrijf en de impact daarvan op het klimaat en de klanten.

Bovenstaand voorbeeld is er slechts een van vele beren op de weg voor Greenidge in New York. Het is logisch dat het bedrijf daarom ook uitwijkt naar andere staten.

Het belangrijkste punt op de agenda is de beslissing van het ​​Department of Environmental Conservation. Op 31 maart volgt een uitspraak over de verlenging van hun vergunning om door te gaan.

Lees meer over:
Bitcoin mining Amerika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties