Bitcoin miners starten met sparen, koers schiet naar $51.000

Bitcoin (BTC) miners zijn weer gestart met het sparen van bitcoin. Door het open karakter van het netwerk van bitcoin kun je een hoop interessante statistieken in de gaten houden.

De afgelopen weken waren de grootste miners vooral bezig met BTC verkopen, nu lijkt het moment daar dat er weer meer wordt gespaard. Dat valt samen met een koersstijging van ruim 4% binnen 24 uur. De huidige koers staat rond $51.500 op het moment van schrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In onderstaande grafiek zie je de verandering in nettopositie van bitcoin miners. Deze statistiek laat zien of de grote mining pools netto meer bitcoin binnenkrijgen of dat er meer wordt verkocht (en dus de markt op komt).

De strijd om nieuwe bitcoin is uitgegroeid tot een miljardenindustrie. Grote bedrijven, maar ook kleine thuisminers met de juiste set-up, verdienen geld met hun hardware. Miners zijn de enige partijen die daadwerkelijk nieuwe bitcoin verdienen. Mede daarom is de stroom van BTC vanuit miners interessant om in de gaten te houden.

Nieuwe bitcoin

Per block (~10 minuten) krijgt iemand het recht om 6,25 BTC te claimen. Dat is tegen de huidige koersen ruim $300.000. Om dat te verdienen moet je wel strijden met miljoenen anderen die hetzelfde proberen te doen.

Gemiddeld komt er zo'n 900 nieuwe bitcoin vrij per dag. That's it. Alle andere bitcoin dat van eigenaar verwisselt via een beurs of broker zijn niet nieuw, maar onderdeel van de beschikbare eedere bitcoin die werden gemined.

Voor wat perspectief: dat komt neer op ruim $45 miljoen aan BTC dat in handen komt van verschillende miners elke dag.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...