Bitcoin miners verdienden $971 miljoen aan BTC in juli

Bitcoin miners hebben gezamenlijk 971 miljoen dollar aan BTC verdiend afgelopen maand juli. Dat blijkt uit cijfers van The Block.

Bitcoin mining inkomsten in juli

The Block neemt in het totaalbedrag de inkomsten uit de transactie fees mee. Het totaal komt uit op 971,83 miljoen dollar, en een klein gedeelte zijn de fees: $27.59 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miners zijn dus nog zeer afhankelijk van de block subsidie. Elk gevonden block levert nu 6,25 bitcoin op, bijna ~250.000 dollar exclusief fees.

Door de bank genomen maken miners winst omdat hun operationele lasten inclusief stroom lager liggen dan de opbrengsten.

Juli betekende een iets betere maand voor de sector. In juni bracht men gezamenlijk 839 miljoen dollar in het laatje. Maart is echter de recordmaand met totale inkomsten van 1,75 miljard dollar in één maand.

De inkomsten in dollars zijn uiteraard afhankelijk van de bitcoin prijs, deze lag in de maanden juni en juli lager dan in maart.

Netwerk metrics

Het netwerk laat ook weer gezonde cijfers zien met een gestegen rekenkracht sinds juni en de moeilijkheidsgraad die afgelopen zaterdag met 6% is toegenomen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...