Moeilijkheidsgraad bitcoin mining weer aangepast: 6% omhoog

De moeilijkheidsgraad van het bitcoin mining protocol is deze zaterdagochtend weer aangepast. Deze keer met ruim 6% naar boven. Dat betekent dat het mining bedrijven weer een stukje moeilijker wordt om het volgende block te vinden.

Eerder deze week nam de rekenkracht van het netwerk ook weer toe. Daarmee lijkt het netwerk weer op de weg terug na het mining verbod in China. Twee weken geleden nam namelijk de moeilijkheidsgraad met 5% af.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Moeilijkheidsgraad 6% omhoog

Het is ingebakken in het bitcoin protocol door de anonieme bedenker (s) Satoshi Nakamoto.

Elke 2016 blocks (~2 weken) past het protocol van bitcoin de moeilijkheid voor het vinden van nieuwe blocks aan. Een stijgende moeilijkheid betekent dat miners met dezelfde capaciteit meer hun best moeten doen om het volgende block met daarin 6,25 BTC te vinden.

De volgende aanpassing (epoch #345 sinds de start van het protocol) zal ergens tussen 14 en 17 augustus zijn.

Mining is met name in Noord-Amerika behoorlijk in trek. Bestaande energieleveranciers gebruiken restenergie om daarmee elektriciteit te genereren en deze in te zetten voor nieuwe datacenters.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...