Amerikaanse politici stellen opnieuw vragen over bitcoin miners

De Amerikaanse Senator Ed Markey heeft gisteren een hoorzitting gehouden over de milieueffecten van bitcoin mining. Volgens Markey verdient de mining-industrie "de aandacht." Hij is de sponsor van een wetsvoorstel dat meer transparantie van miners vereist met betrekking tot hun milieu-impact. Denk daarbij aan het delen van informatie over hun energiemix.

“Als een van de oplossingen voor goedkope energie hebben miningbedrijven gewerkt aan het heropenen van uitgeschakelde fossiele brandstofcentrales zoals de faciliteit genaamd Greenidge in New York aan het Seneca-meer,” zei ze. "Een omgeving met gematigde temperaturen, schone lucht en overvloedig zoet water voor koeling maken New York tot een ideale locatie voor cryptocurrency miningbedrijven."

Senator Pete Ricketts betoogde dat mining niet de enige industrie is die grote datacenterbanken nodig heeft, en dat Washington D.C. niet "winnaars en verliezers" moet selecteren.

Courtney Dentlinger, vice-president van customer service en external affairs voor Nebraska Public Power District, stelde dat er een positieve impact is geweest op de lokale energiesector. Klanten die een stabiele vraag naar elektriciteit hebben, zoals 24/7 miners, hebben historisch gezien het meest efficiënt gebruik gemaakt van de elektrische infrastructuur

Dat is een pluspunt voor lokale energiebedrijven. Ze zei dat het vermogen om de belasting snel te verlagen nuttig is gebleken tijdens lokale stormschade-gerelateerde evenementen en zelfs grootschalige problemen op het energienetwerk.

De discussie concentreerde zich ook op het proof-of-work-proces, waarbij verschillende mensen de energiereductie die door de overstap van Ethereum naar proof-of-stake is bereikt, naar voren brachten. Senator Markey drong er bij de crypto-wereld op aan om "slimmer te werken, niet harder" en minder energie-intensieve methoden te overwegen voor het produceren van activa. De kans dat bitcoin ooit naar zo'n soort systeem overstapt is 0 procent. Maar het is een punt dat vaker voorbij komt in dit soort politieke discussies.

Cynthia Lummis was ook onderdeel van het gesprek. Zij staat bekend als een pro-bitcoin politica. Oordeel zelf of ze bitcoin goed verdedigt in onderstaande video..

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...