“Bitcoin naar 125.000 dollar”

Standard Chartered voorspelt dat bitcoin op het punt staat om dit jaar naar $50.000 te stijgen. In 2024 zou het vervolgens een recordhoogte bereiken, aldus een strateeg van de bank.

Koersstijging

Dat valt te lezen in een rapport dat op 10 juli is gepubliceerd, waar Reuters naar verwijst. Standard Chartered voorspelde vorig jaar overigens nog dat de BTC-prijs zou dalen tot $5.000. Nu gelooft het dus dat het dit jaar 10 keer zo hoog zal eindigen, voor wat zo’n voorspelling waard is.

In de nasleep van ontwikkelingen op institutioneel vlak in de Verenigde Staten, verandert ook het narratief rondom bitcoin snel.

Geoff Kendrick, Global Head of Research & Chief Strategist, voorspelt dat bitcoin dit jaar nog naar $50.000 stijgt. Eind 2024 zou de koers volgens de Britse multinational naar $120.000 stijgen. De zogenaamde cryptpwinter is volgens de strateeg voorbij en daardoor ziet de FX-expert nu reden om nog eens 20% bovenop een eerdere schatting van $100.000 te doen.

Kendrick verwijst naar de “supply dynamics”. Naarmate mining bedrijven volgens hem steeds meer in het netwerk investeren (waardoor ze efficiënter kunnen miner), verkopen ze ook minder BTC, waardoor er een onbalans tussen vraag en aanbod ontstaat.

“Een hogere winstgevendheid van miners per gemaakte BTC betekent dat ze minder hoeven verkopen terwijl ze de cash-inflow behouden, waardoor het netto BTC-aanbod afneemt en de BTC-prijzen stijgen”

Tel daar een mogelijke ETF bij op wat voor extra vraag zorgt, en de supply-dynamieken zijn nog extremer.

Standard Chartered is al enkele jaren actief in de cryptomarkt. Met hun custody-programma genaamd Zodia haalde het in april nog $36 miljoen op in een Series A-financieringsronde.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...